Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δέκα μετοχές της Wall Street «έτοιμες» να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές

Δέκα μετοχές της Wall Street «έτοιμες» να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές

Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά βίωσε τον δεύτερο συνεχή χρόνο ανόδου κατά το περασμένο έτος μετά τις πραγματικά τρομακτικές απώλειες που βίωσαν οι επενδυτές κατά τη διάρκεια του 2008, του πρώτου έτους της κρίσης. Ο δείκτης-βαρόμετρο για την αμερικανική βιομηχανία Standard & Poor's 500 «έκλεισε» το 2010 σημειώνοντας συνολική απόδοση της τάξης του 15%, με τους δείκτες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να εμφανίζουν εντυπωσιακά ετήσια κέρδη κοντά στο 26%. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Wall Street είναι εν γένει αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς το 2011, όπως απέδειξε και η σχετική έρευνα του Barron'Αs που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς αναμένουν μέση απόδοση για τις μετοχές που είναι εισηγμένες στον Standard & Poor's της τάξης του 10%. Επίσης οι αισιόδοξοι αποτελούν την πλειονότητα μεταξύ των κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων της υφηλίου. Ακόμη και εάν βάσει των… αστρολογικών προβλέψεων το 2011 δεν θα είναι ένα τόσο εύκολο έτος, τα θεμελιώδη στοιχεία από τη βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης έως τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια, τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ισολογισμούς και τις φθηνές μετοχικές αποτιμήσεις, προβλέπουν ότι το 2011 θα είναι μία καλή χρονιά για τους επενδυτές από πλευράς αποδόσεων. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται κοντά στις 1.260 μονάδες με P/E 13 φορές τα προβλεπόμενα για το 2011 κέρδη, δηλαδή είναι αρκετά φθηνός βάσει των ιστορικών δεδομένων, ενώ τα 10ετή (και όχι μόνο) κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ έχουν χαμηλές αποδόσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, άραγε ποιες μετοχές είναι αυτές που μπορούν να δώσουν υψηλές αποδόσεις; Το Barron'Αs επέλεξε 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στις οποίες αξίζει να επενδύσετε κατά τη διάρκεια του 2011. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται γίγαντες (τόσο στον κλάδο τους όσο και στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας) όπως οι ExxonMobil, Pfizer, JP Morgan Chase, General Motors και Cisco Systems. Οι περισσότερες εξ αυτών αποτέλεσαν αντικείμενο ιδιαίτερα αισιόδοξης αρθρογραφίας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και αρκετές κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις αναλυτών και οικονομολόγων για το 2010. Διαχειριστές κεφαλαίων όπως ο Bill Miller της Legg Mason και ο Jeremy Grantham της GMO είναι επίσης αισιόδοξοι για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τα P/E διαπραγμάτευσης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι ιδιαίτερα χαμηλά και αρκετές από τις εταιρίες φροντίζουν να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους προκειμένου να προχωρήσουν σε προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών αλλά και να αυξήσουν τα μερίσματά τους. Οι 10 μετοχές που επιλέξαμε, αν και δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το 2010, εν γένει είχαν αρκετά καλή πορεία.

Την ίδια στιγμή βέβαια, εάν κοιτάξει κάποιος από πλευράς κλάδων τον S&P 500, θα δει ότι μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση μετοχών βρίσκονται οι FT Networks (αύξηση το 2010 κατά 152%), Whole Foods Market (άνοδος 84%), Pioneer Natural Resources (άνοδος 83%) και Genzyme (άνοδος 45%).

Η δική μας «συλλογή» περιλαμβάνει εταιρίες από διαφορετικούς κλάδους, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν σημαντικά μερίσματα. Ολες μπορεί να εμφανίσουν άνοδο έως και 20% εντός του 2011. Αν και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι κλάδοι ή ποιες εταιρίες του S&P 500 θα πάνε καλά εντός του 2011, καλό θα είναι να έχει στο μυαλό του ότι σχεδόν πάντα οι υποτιμημένες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι αυτές που μπορούν –όλες τις εποχές, και τις καλές και τις κακές– να προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις. Ας δούμε όμως περισσότερο αναλυτικά αυτές τις 10 εταιρίες.





ExxonMobil
Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρία με την καλύτερη διευθυντική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτει τα πλέον ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία του πετρελαϊκού κλάδου. Ακόμη και έτσι όμως η μετοχή της εταιρίας ήταν μεταξύ των ουραγών από την εξαγορά της XTO Energy στα τέλη του 2009, εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού αερίου. Η εξαγορά ενίσχυσε τη θέση της Exxon στην αγορά φυσικού αερίου, αλλά σε μία εποχή που οι τιμές στην αμερικανική αγορά υποχωρούσαν. Με την τιμή του πετρελαίου να έχει φθάσει στα 90 δολάρια, μετοχές αμιγώς «πετρελαϊκές» όπως αυτές των Chevron και Occidental Petroleum προτιμήθηκαν από τους επενδυτές. Με τιμή στα 73 δολάρια ανά μετοχή, η Exxon διαπραγματεύεται 12,5 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2010 (στα 5,87 δολάρια ανά μετοχή) και 11 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2011 (στα 6,46 δολάρια ανά μετοχή). Ουσιαστικά οι επενδυτές πληρώνουν μόλις 10 δολάρια ανά βαρέλι πετρελαίου που έχει στην κατοχή της η εταιρία (βάσει των αποθεμάτων της). Προφέρει μέρισμα 1,76 δολάρια ανά μετοχή και έχει απόδοση 2,4% χαμηλότερα από τις Chevron και Royal Dutch Shell. Oμως οι μέτοχοι είναι ευχαριστημένοι, ενώ η διοίκηση συνεχίζει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Η μετοχή μπορεί να φθάσει έως και τα 90 δολάρια εντός του 2011, ιδιαίτερα εάν οι τιμές φυσικού αερίου στην αμερικανική αγορά ανακάμψουν.



United Continental Holdings
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες έγιναν πιο δυνατές κατά την τελευταία διετία, καθώς οι συνεχείς συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων ουσιαστικά δημιούργησαν ένα ολιγοπώλιο: οι United Airlines, Delta Air Lines και AMR (η μητρική εταιρία της American Airlines) έχουν στην κατοχή τους το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών του κλάδου επί αμερικανικού εδάφους. Οι τιμές εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένες, τα αεροπλάνα πετούν γεμάτα και οι δαπάνες για αγορά νέων αεροσκαφών έχει περιοριστεί. Εάν το 2010 ήταν ένα καλό έτος για τις συγκεκριμένες εταιρίες, το 2011 μοιάζει ότι θα είναι ακόμη καλύτερο. Η United Continental, η οποία δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά τη συγχώνευση δύο εταιριών και σήμερα είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας των ΗΠΑ, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για όποιον επιθυμεί να επενδύσει στον συγκεκριμένο κλάδο. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά το εντυπωσιακό 82% το 2010 φθάνοντας στα 23 δολάρια, αλλά διαπραγματεύεται μόλις έξι φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2010, τα οποία αναμένεται ότι θα αγγίξουν τα 5,03 δολάρια ανά μετοχή. Η εταιρία έχει «κατακτήσει» τις καλύτερες θέσεις στα αμερικανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων Σικάγο, Νιούαρκ και Σαν Φρανσίσκο, ενώ πραγματοποιεί και πτήσεις στον Ειρηνικό. Ο ισολογισμός της συνεχώς βελτιώνεται και διαθέτει εννέα δισ. δολάρια σε μετρητά –ρεκόρ για τον κλάδο, ενώ παλαιότερα είχε χρέη ύψους 14 δισ. δολαρίων. Η αύξηση των τιμών πετρελαίου αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει το 2011, όμως η United Airlines μπορεί να παραμείνει κερδοφόρα ακόμη και εάν το πετρέλαιο αγγίξει τα 100 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή μπορεί να «χτυπήσει» τα 35 δολάρια εντός του 2011.



JP Morgan Chase
Η Wall Street πραγματικά λατρεύει τον επικεφαλής της JP Morgan, τον κ. Jamie Demon. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη μετοχή της εταιρίας, η οποία ενισχύθηκε μόλις 2% το 2010 φθάνοντας στα 42 δολάρια, ενώ ο τραπεζικός δείκτης εμφάνισε άνοδο 22%. Μεταξύ των απογοητεύσεων –κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους– ήταν η αύξηση του μερίσματος, οι υψηλές δαπάνες και η έκθεση της τράπεζας στο χάος της αγοράς στεγαστικών δανείων. Oμως η JP Morgan μπορεί πολύ εύκολα να φθάσει στα 50 δολάρια ανά μετοχή εντός του 2011, καθώς τα κέρδη της έχουν ενισχυθεί στα 4,61 δολάρια ανά μετοχή, ενώ το 2010 βρισκόταν χαμηλότερα από τα τέσσερα δολάρια ανά μετοχή. Η τράπεζα, η οποία διαθέτει πληθώρα κεφαλαίων, αναμένεται ότι θα αυξήσει το μέρισμά της κοντά στα 80 σεντς ανά μετοχή ετησίως, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 20 σεντς ανά μετοχή, ενώ ανακοίνωσε ένα διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Ενώ οι αντίπαλοί της ψυχορραγούσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, η JP Morgan φρόντισε να ενισχύσει τη θέση της και σήμερα είναι ο κορυφαίος όμιλος στις αγορές πιστωτικών καρτών και στους τομείς λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής. Διαθέτει μία ισχυρή μονάδα που δραστηριοποιείται σε trading και επενδύσεις παγκοσμίως, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων με περιουσιακά στοιχεία, η αξία των οποίων ξεπερνά το ένα τρισ. δολάρια. Η εν λόγω μονάδα αντιστοιχεί στο 20% της τιμής της μετοχής της εταιρίας. Διαπραγματεύεται στη λογιστική της αξία, δηλαδή σε ιστορικά χαμηλή αποτίμηση, ιδιαίτερα εάν σκεφθούμε ότι διαθέτει άριστο franchise και σαφώς μία άρτια, από όλες τις απόψεις, διοικητική ομάδα.



Barrick Gold
Θεωρητικά οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων θα πρέπει να ξεπερνούν την άνοδο των μετάλλων, ιδιαίτερα σε μία εποχή ισχυρής ανόδου στις εν λόγω αγορές. Oμως τόσο η –με έδρα τον Καναδά– Barrick Gold όσο και η ανταγωνίστρια Newmont Mining δεν τα κατάφεραν. Η μετοχή της Barrick στα 53 δολάρια ουσιαστικά έχει παραμείνει αμετάβλητη από τις αρχές του 2008 έως και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η τιμή του χρυσού στο ίδιο διάστημα έχει ενισχυθεί περισσότερο από 60%. Σήμερα αρκετοί επενδυτές προτιμούν να τοποθετούνται σε Exchange-Traded Funds (ETFs) και όχι σε μεταλλευτικές μετοχές, ενώ αμφισβητούν την ικανότητα των εταιριών να ανακαλύψουν νέα κοιτάσματα, με δεδομένες τόσο τις πολιτικές όσο και τις περιβαλλοντικές δυσκολίες που υπάρχουν. Πάντως μεταλλευτικές μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης έχουν καταγράψει ράλι, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι μπορούν να αποτελέσουν στόχους εξαγοράς. Η Barrick, η μεγαλύτερη εταιρία εξόρυξης χρυσού, διαπραγματεύεται 13 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2011, τα οποία αναμένεται ότι θα φθάσουν στα 3,89 δολάρια ανά μετοχή. Δηλαδή διαπραγματεύεται αρκετά χαμηλότερα από το ιστορικά «κλασικό» της P/E, το οποίο έφθανε το 20. Εάν η Barrick κατακτήσει υψηλότερο P/E, ας πούμε στο 15, τότε η μετοχή της μπορεί να φθάσει στα 60 δολάρια. Στόχος της εταιρίας είναι να αυξήσει την ετήσια παραγωγή χρυσού στα εννέα εκατ. ουγκιές έως το 2015 από οκτώ εκατ. που είναι σήμερα, καθώς «ανοίγει» νέα μεταλλεία και επεκτείνει αυτά που ήδη έχει στην κατοχή της. Η πλέον κλασική συμβουλή προς τους επενδυτές είναι να τοποθετηθούν σε χρυσό. Ως εκ τούτου η Barrick αποτελεί ένα «καλό κομμάτι», ενώ μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι του πληθωρισμού.



Wal-Mart Stores
Η μετοχή του κορυφαίου ομίλου λιανικών πωλήσεων παγκοσμίως δεν τα πήγε και τόσο καλά το 2010. Ενισχύθηκε μόλις κατά 1%, ενώ μετοχές ανταγωνιστικών εταιριών όπως οι Target και Costco Wholesale σημείωσαν άνοδο 25%. Με διαπραγμάτευση 13 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη ύψους 4,05 δολαρίων ανά μετοχή για το έτος χρήσης που ολοκληρώνεται στα τέλη Ιανουαρίου 2011 και 12 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2012 στα 4,45 δολάρια ανά μετοχή, η αποτίμησή της είναι χαμηλή. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κέρδη του ομίλου μπορεί να ενισχυθούν 10% εντός του τρέχοντος έτους, ενώ για το περασμένο έτος εκτιμούν ότι η αύξηση ήταν της τάξης του 11%. Την ίδια στιγμή η εταιρία έχει φροντίσει να αυξήσει το μέρισμά της στα 1,21 δολάρια ανά μετοχή και συνεχίζει το επιθετικό πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Η μετοχή, η οποία προσφέρει απόδοση 2,2%, ουσιαστικά δεν έχει μεταβληθεί ισχυρά από το 1999 έως και σήμερα, παρά το ότι τα κέρδη της εταιρίας έχουν τριπλασιαστεί στο ίδιο διάστημα. Η μετοχή της μπορεί να φθάσει τα 60 δολάρια εντός του 2011 από τα 54 δολάρια που «έκλεισε» το 2010. Η Wal-Mart μοιάζει να είναι ένα από τα καλύτερα επενδυτικά στοιχήματα για τον κλάδο του λιανεμπορίου και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.



Cisco Systems
Η Cisco Systems –η οποία αποτέλεσε και το «αντικείμενο» του κεντρικού άρθρου του Barron'Αs πριν από μερικές εβδομάδες– «είδε» τη μετοχή της να σημειώνει απώλειες 15% το 2010 και να φθάνει στα 20 δολάρια. Κατέγραψε μία από τις χειρότερες πορείες μεταξύ των μετοχών υψηλής τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Oμως παραμένει ο κορυφαίος όμιλος παγκοσμίως στον εξοπλισμό δικτύων και μπορεί να πετύχει και φέτος ετήσια κέρδη άνω του 10%. Η μετοχή διαπραγματεύεται 12 φορές τα προβλεπόμενα για το έτος χρήσης 2010-11 (λήγει τον Μάρτιο) κέρδη ύψους 1,61 δολαρίων ανά μετοχή. Η εταιρία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της τον Νοέμβριο και σαφώς εξαιτίας αυτής της κίνησης τιμωρήθηκε από τους επενδυτές. Στα θετικά το γεγονός ότι θα αρχίσει να προσφέρει μέρισμα, ενώ εξακολουθεί να δίνει έμφαση στο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.



Pfizer
Κάποτε μία από τις εταιρίες του φαρμακευτικού κλάδου με την καλύτερη πορεία, ήταν και ο όμιλος ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μία εταιρία του εν λόγω τομέα. Μεταξύ των προβλημάτων οι απογοητευτικές πωλήσεις νέων φαρμάκων, οι εξαγορές εταιριών με υπερτιμημένο αντίτιμο και η λήξη της πατέντας προστασίας κορυφαίων φαρμάκων όπως το Lipitor. Αρκετές από τις αρνητικές ειδήσεις έχουν ήδη «καταγραφεί» στη μετοχή της εταιρίας, η οποία βρίσκεται στα 17,50 δολάρια και διαπραγματεύεται οκτώ φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2011 που αναμένεται να φθάσουν στα 2,29 δολάρια ανά μετοχή. Oπως σημειώσαμε και σε παλαιότερο άρθρο μας στο Barron'Αs η Pfizer δεν μπορεί να κάνει τίποτε για τις πατέντες προστασίας που λήγουν. Oμως μπορεί να αυξήσει το μέρισμά της, να προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών και να προχωρήσει σε πώληση κάποιων μονάδων οι οποίες μπορεί να είναι κερδοφόρες αλλά δεν «κολλάνε» με την υπόλοιπη εταιρία. Τον Δεκέμβριο η εταιρία αύξησε το ετήσιο μέρισμά της στα 20 σεντς ανά μετοχή ενώ έχει μερισματική απόδοση 4,5%. Για φέτος αναμένεται ότι θα προχωρήσει και σε νέα αύξηση μερίσματος. Αρκετοί αναλυτές, όπως ο κ. Tim Anderson της Bernstein, θεωρούν ότι η εταιρία έχει τη δυνατότητα να παράγει νέα φάρμακα που θα έχουν καλή πορεία πωλήσεων και προσθέτουν ότι μπορεί να διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό κερδοφορίας της και το 2015, χρονιά κατά την οποία λήγουν αρκετές πατέντες προστασίας φαρμάκων. Η μετοχή μπορεί να φθάσει κοντά στα 20 δολάρια εντός του 2011.



General Motors
Η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρίας ήταν το πιο καυτό deal του 2010. Oμως από τότε έως και σήμερα η μετοχή δεν έχει κινηθεί πολύ υψηλότερα από την τιμή εισαγωγής της στην αγορά καθώς οι αναλυτές της Wall Street περίμεναν πρώτα να δουν την πορεία της. Πάντως αρκετοί εξ αυτών έχουν προσφέρει σύσταση «αγορά» για τον τίτλο της GM. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μετοχή μπορεί να φθάσει στα 45 δολάρια εντός του 2011 από 36 δολάρια που έκλεισε το 2010. Oπως τονίζει ο κ. Himanshu Patel, αναλυτής της JP Morgan –ο οποίος «βλέπει» τη μετοχή στα 44 δολάρια– η GM διαθέτει ισχυρή θέση τόσο στην αμερικανική αγορά όσο και στις αγορές των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα). Εχει κλείσει μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας στην Κίνα, η αξία της οποίας φθάνει στα 16 δισ. δολάρια, δηλαδή στο 1/4 της αξίας κεφαλαιοποίησης της GM. Οι πρώην προβληματικές μονάδες της στη Β. Αμερική είναι πλέον κερδοφόρες, ενώ διαθέτει ισχυρό ισολογισμό. Μάλιστα αναμένεται να ολοκληρώσει το 2011 διαθέτοντας μετρητά ύψους 25 δισ. δολαρίων. Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount σε σύγκριση με αυτή της Ford Motor. Η GM έχει περισσότερες δυνατότητες από τη Ford στο να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους της και τα καθαρά της κέρδη, καθώς διαθέτει καλύτερη «διάχυση» δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.



Entergy
Οι μετοχές των παραδοσιακών ομίλων ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύθηκαν σχεδόν 10% το 2010, όμως η μετοχή της Entergy λόγω της έκθεσής της στην αγορά χονδρικής δεν ήταν μεταξύ αυτών. Η μετοχή υποχώρησε 13% το 2010 φθάνοντας στα 71 δολάρια και σήμερα διαπραγματεύεται 11 φορές τα προβλεπόμενα για το 2011 κέρδη τα οποία αναμένεται ότι θα φθάσουν στα 6,57 δολάρια ανά μετοχή. Η απόδοση της μετοχής φθάνει στο 4,7%. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην νότιες πολιτείες των ΗΠΑ και διαθέτει και τους δύο αντιδραστήρες Indian Point στη Ν. Υόρκη. Ενδεχομένως να αναγκαστεί να πωλήσει κάποιους μικρούς αντιδραστήρες που έχει στο Vermont. Η μετοχή της όμως μπορεί να στηριχθεί από το καλό μέρισμα που προσφέρει και από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.



PepsiCo
Ο γίγαντας PepsiCo διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αναψυκτικών και snacks. Η μετοχή στα 45 δολάρια διαπραγματεύεται 14 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη για το 2011 τα οποία αναμένεται ότι θα φθάσουν στα 4,61 δολάρια. Το αντίστοιχο P/E για την αντίπαλο Coca-Cola φθάνει στο 17. Η PepsiCo προσφέρει σταθερή μερισματική απόδοση, σχεδόν της τάξης του 3%. Ορισμένοι στη Wall Street θεωρούν ότι η εταιρία πλήρωσε ακριβά την εξαγορά της ρωσικής Wimm-Bill-Dann. Μπορεί να έχουν δίκιο αλλά ταυτόχρονα με αυτή την κίνηση η εταιρία εισήλθε σε μία πολύ καλή αγορά. Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι η PepsiCo διαθέτει πληθώρα προϊόντων με υψηλές πωλήσεις. Πιθανώς να επιτύχει ετήσια κέρδη 10%, ιδιαίτερα εάν οι επενδυτές καταλάβουν ότι ουσιαστικά θα πληρώσουν για κάθε μετοχή τα ίδια που πλήρωναν και πριν από τέσσερα χρόνια. Οι αισιόδοξοι «οπαδοί» της εταιρίας μεταξύ των αναλυτών υποστηρίζουν ότι η μετοχή μπορεί να φθάσει στα 70 δολάρια εντός του 2011 και μπορεί να κινηθεί ακόμη υψηλότερα εάν ανακάμψουν οι πωλήσεις προϊόντων όπως τα Frito-Lay και Gatorade στις ΗΠΑ.