Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στρατηγική για trading στην Ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ( euro / usd )


Στρατηγική για trading στην Ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ( euro / usd )
κόκκινες μπάρες = οι εβδομάδες με αρνητική απόδοση (πτωτικές εβδομάδες)
Μπλέ μπάρες = οι εβδομάδες με θετική απόδοση (ανοδικές εβδομάδες)

Μπλέ γραμμή = RSI = Relative Strength Index = επί το Ελληνικότερον, δείκτης σχετικής ενδυνάμωσης των 9 εβδομάδων.

Μώβ γραμμή = Κινητός μέσος όρος των 6 παρατηρήσεων του RSI.

Η εβδομάδα που έκλεισε υπήρξε πτωτική (κόκκινη) εβδομάδα για την ισοτιμία euro / usd . Οι ενδείξεις κατά την εβδομάδα η οποία έκλεισε προχθές Παρασκευή παραμένουν ανοδικές , αφού ο RSI (μπλέ γραμμή στο κάτω μικρό διάγραμμα ) συνεχίζει να κινείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο του των 6 εβδομάδων (μώβ γραμμή). Οι ενδείξεις θα παραμείνουν ανοδικές για όσο χρονικό διάστημα η μπλέ γραμμή θα παραμείνει πάνω από την μώβ.
Οι ενδείξεις, όπως θα διαβάσετε παρακάτω (ερμηνεία και στρατηγική), θα παραμείνουν ανοδικές και αυτήν την εβδομάδα που ξεκινά αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011.


Ερμηνεία και στρατηγική. ( Μόνον για τους συνετούς και υπομoνετικούς traders.)

Την εβδομάδα κατά την οποία η μπλέ γραμμή θα περάσει πάνω από την μώβ, παίρνουμε long θέσεις - δηλαδή θέσεις αγοράς - θέσεις για άνοδο (και τις διατηρούμε για όσο διάστημα η μπλέ γραμμή διατηρείται πάνω από την μώβ). Την παρούσα χρονική περίοδο βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο δηλαδή σε ανοδική αγορά.

Την εβδομάδα κατά την οποία η μπλέ γραμμή θα περάσει κάτω από την μώβ, παίρνουμε short θέσεις - δηλαδή θέσεις πώλησης - θέσεις για πτώση (και τις διατηρούμε για όσο διάστημα η μπλέ γραμμή διατηρείται κάτω από την μώβ).


(Ευχές για επιτυχημένες συναλλαγές - Trade well   -  Λευτέρης Ρ.)