Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στρατηγική για trading στον δείκτη S&P 500 (ΗΠΑ).

Στρατηγική για trading στον δείκτη S&P 500 (ΗΠΑ).

Τον δείκτη συνθέτουν οι μετοχές των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ.

Κόκκινες μπάρες = οι εβδομάδες με αρνητική απόδοση (πτωτικές εβδομάδες)
Πράσινες μπάρες = οι εβδομάδες με θετική απόδοση (ανοδικές εβδομάδες)

Μπλέ γραμμή = RSI = Relative Strength Index = επί το Ελληνικότερον δείκτης
σχετικής ενδυνάμωσης των 9
εβδομάδων.

Κίτρινη γραμμή = Κινητός μέσος όρος των 6 παρατηρήσεων του RSI.

Η εβδομάδα που έκλεισε υπήρξε ανοδική (πράσινη) εβδομάδα για τον S&P 500. Οι ενδείξεις όπως αναφέραμε και τα τέσσερα προηγούμενα Σαββατοκύριακα παραμένουν πτωτικές. Η εβδομάδα 8 έως 12 Νοεμβρίου 2010, σηματοδότησε αλλαγή των ενδείξεων της πορείας του S&P 500 σε πτωτική και σας την ανακοινώσαμε το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου. Ο S&P 500 κατά την εβδομάδα αλλαγής σε πτωτική της τάσης του ( δηλαδή 8 έως 12 Νοεμβρίου 2010) κινήθηκε στο εύρος 1.226,84 - 1.194,08 μονάδων.
Οι ενδείξεις, όπως θα διαβάσετε παρακάτω (ερμηνεία και στρατηγική), παραμένουν πτωτικές και για την εβδομάδα που ξεκινά μεθαύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010.

Ερμηνεία και στρατηγική. (Μόνον για τους συνετούς και υπομoνετικούς traders).

Την εβδομάδα κατά την οποία η μπλέ γραμμή θα περάσει πάνω από την κίτρινη, παίρνουμε long θέσεις - δηλαδή θέσεις αγοράς - θέσεις για άνοδο (και τις διατηρούμε για όσο διάστημα η μπλέ γραμμή διατηρείται πάνω από την κίτρινη).

Την εβδομάδα κατά την οποία η μπλέ γραμμή θα περάσει κάτω από την κίτρινη, παίρνουμε short θέσεις - δηλαδή θέσεις πώλησης - θέσεις για πτώση (και τις διατηρούμε για όσο διάστημα η μπλέ γραμμή διατηρείται κάτω από την κίτρινη).Σήμερα βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο.

(Ευχές για επιτυχημένες συναλλαγές - Trade well - Λευτέρης Ρ.)