Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η αγωγή Τζίγγερ ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ κατά Βγενόπουλου.

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για «προσβολή της τιμής, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της προσωπικότητάς του» ζητά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην αγωγή που κατέθεσε κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου. Το περιεχόμενο της αγωγής δημοσιεύει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Στην 61σελιδη αγωγή που κατατέθηκε στις 19/10/2011 η πλευρά του Βαρδινογιάννη κάνει λόγο για «βαρύτατες ύβρεις σοβαρότερες ανακρίβειες και χονδροειδέστατα ψέματα» αναφερόμενη στα όσα είπε ο Βγενόπουλος στην συνέντευξη Τύπου στο "Πεντελικό".

Τονίζει ότι «κατά τους ισχυρισμούς του εναγόμενου, είμαι ένας αφελής, επιπόλαιος και ανίκανος διάδοχος που φέρθηκα στην ομάδα μου σαν σε παιχνιδάκι, που την οδήγησα σε «περίεργες κατευθύνσεις» (!), που τελικά δεν της πρόσφερα τίποτα».

Και συμπληρώνει: «Οι ανωτέρω απόλυτα προσβλητικές, στα όρια της χυδαιότητας, για εμένα εκφράσεις, αποτελούν ακραίο παράδειγμα καταφρονητικής και προσβλητικής συμπεριφοράς, με την οποία ο εναγόμενος ηθελημένα και προσχεδιασμένα θίγει την προσωπικότητα μου, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μου».
Στην αγωγή του ο Γ. Βαρδινογιάννης ισχυρίζεται ότι «ο πραγματικός σκοπός του Βγενόπουλου δεν ήταν η οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ, αλλά η ανάληψη της διοικήσεως αυτής από τον ίδιο δια χρημάτων άλλων». Υποστηρίζει ότι «μετά την ανακοίνωση (9/2011) για αποχώρηση της οικογένειας, ο εναγόμενος για πολλοστή φορά είχε τη δυνατότητα ν' αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Αντ' αυτού προτίμησε την πεπατημένη, να εξαπολύει ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον μου, χωρίς να πράττει το παραμικρό προς όφελός της ΠΑΕ».
Στην αγωγή επίσης γίνεται λόγος για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας για τις οποίες ο Βγενόπουλος είχε πει ότι αποκτήθηκαν από τη ΓΓΑ. «Ο ισχυρισμός του εναγόμενου είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητικός, σκοπεί δε στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων ως προς την προέλευση της εκτάσεως εμφανίζοντας τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου ως γεννώμενη δια της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου εν συνεχεία να με κατηγορήσει για αν ηθικές, καιροσκοπικές ενεργείς εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός» και συνεχίζει: «Ο εναγόμενος ισχυρίζεται στην ανωτέρα συνέντευξη Τύπου ότι εγώ προσωπικά (υπό ποία ιδιότητα δεν αναφέρει) εκμισθώνω τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας στην ΠΑΕ, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα το ποσό του ενός εκατ. ευρώ».
Σημαντικό μέρος της αγωγής αναφέρεται στο γήπεδο. «Όπως προκύπτει από τα επίσημα βιβλία της ΠΑΕ και της ΓΗΠΕΛ, η δήλωση του εναγομένου ότι ξοδεύτηκαν 10,5 εκατ. ευρώ για μακέτες είναι πέρα για πέρα ψευδής. Η αλήθεια είναι ξοδεύτηκε το ποσό 4,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των εργασιών που πράγματι έγιναν».
Αυτά αφορούσαν, σύμφωνα πάντα με την αγωγή, εγκατάσταση εργοταξίου, εργασίες καθαίρεσης υπαρχόντων κτισμάτων, εργασίες εκσκαφών και εξυγιάνσεων, καθώς και στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών και σχεδίων, αλλά και την έκδοση των αδειών και εγκρίσεων εργασιών. «Πέραν αυτών, ουδέ ποτέ υπήρξε μελέτη και προϋπολογισμός του γηπέδου της ΠΑΕ ύψους 140 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς δήλώσε στην ανωτέρα συνέντευξη Τύπου ο εναγόμενος. Το κόστος του γηπέδου δεν ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ».

Τέλος σε ότι αφορά στη σύμβαση ονοματοδοσίας του γηπέδου με την εταιρία ειδικού σκοπού του Δήμου, σύμφωνα με την οποία αυτό θα ονομαζόταν «MARFIN Arena» και τον ισχυρισμό του εναγόμενου ότι έδωσε χορηγία 23 εκατ. ευρώ προς την ΠΑΕ, στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι η παραπάνω δήλωση είναι ψευδής. «Τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν στην ΠΑΕ».