Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Θύμα της μαφίας των ακινήτων και άλλη τράπεζα.

Με πλαστούς ισολογισμούς και εκθέσεις ορκωτών λογιστών υπογεγραμμένες από ανύπαρκτα πρόσωπα, η εταιρεία - φάντασμα της «μαφίας των ακινήτων» ΣΙΜΠΕ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΞΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΧΑΡΤΟΥ ΧΑΡΤΟΝΙΩΝ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Διακριτικός Τίτλος: SIBE INTERNATIONAL -- Λ. Τατοίου 335 --- Αχαρνές και ΑΦΜ 999931452, είχε εξαπατήσει –πλην της τράπεζας Alpha Bank– και την τράπεζα Eurobank εκταμιεύοντας δάνειο ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τον Ιούλιο του 2009, η Alpha Bank και η θυγατρική της Alpha Leasing κατέθεσαν μήνυση εις βάρος της εταιρείας διεκδικώντας αποζημιώσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ. Σε παρόμοια πρωτοβουλία έχει –σύμφωνα με πληροφορίες – προχωρήσει και η Eurobank υποβάλλοντας μήνυση κατά της εκπροσώπου της εταιρείας κας Βασ. Οικον. του Νικ (ο πατέρας της συμβολαιογράφος σε πόλη της Κορινθίας). Η κα Οικον. εμφανιζόταν να διαμένει σε υπερπολυτελή βίλα της Εκάλης.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Eurobank προκύπτει ότι η εταιρεία Sibe International S. A. είχε εκταμιεύσει δάνειο παρουσιάζοντας σε υπαλλήλους της τράπεζας πλαστά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία, την τριετία 2005 - 2007 η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Τους πλαστούς ισολογισμούς υπογράφει λογιστής ονόματι Αλέξιος Σκολαρίκας, που όμως, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, δεν αντιστοιχεί σε υπαρκτό πρόσωπο. Οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που υπεβλήθησαν στη Eurobank φέρουν την υπογραφή Κωνσταντίνος Διληγιάννης, που διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκει στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Αναφορά στο όνομα Κωνσταντίνος Διληγιάννης γίνεται και στη μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank: «Οι ισολογισμοί εφέροντο να έχουν υπογραφεί από ορκωτό λογιστή ονόματι Κωνσταντίνος Διληγιάννης, πρόσωπο όμως που, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, δεν ανήκει στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών».

Η εκδίκαση της μήνυσης εκκρεμεί, όπως και η κατάσχεση ακινήτου στην οδό Αγ. Σοφίας στη Ν. Σμύρνη. Για το συγκεκριμένο οίκημα δρομολογήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 διαδικασίες κατάσχεσης από την Eurobank. Διεκόπησαν, όμως, μετά την εμφάνιση εικονικών μισθωτηρίων συμβολαίων, τα οποία έχουν συνάψει μεταξύ τους πέντε εταιρείες - φαντάσματα του κυκλώματος.

Πηγή : Καθημερινή , Ημερησία , Κέρδος , Εξπρές , Ναυτεμπρορική.