Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τράπεζα Πειραιώς vs Reuters. Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει? Τι αναφέρουν οι δύο πλευρές? Το Reuters βάζει στην εικόνα και τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Προβόπουλο. Στον Ελληνικό τύπο δεν αναφέρεται τίποτε προς το παρόν.


Το Reuters βάζει στο κάδρο τα εκατομμύρια του Προβόπουλου
To Reuters, συγκεκριμένα οι reporters Stephen Gray and Nikolas Leontopoulos, γνωστοί, (μετά βεβαιότητας, ο πρώτος εκ των δυο), για τα «σκανδαλάκια» της Τράπεζας Πειραιώς, επανέρχονται σήμερα με ένα νέο ρεπορτάζ στο οποίο, αυτή τη φορά, βάζουν στο κάδρο τον κ. Προβόπουλο.

Μια σύντομη υπενθύμιση για τα σκανδαλάκια που έβγαλε στη φόρα το Reuters, και για τα οποία το πρακτορείο έχει μηνυθεί από τον κ. Σάλλα:

Η αγαπητή κυρία Σάλλα, για να μην πλήττει από το καθισιό και τις πολλές φιλανθρωπίες, είχε συστήσει εταιρία Real Estate η οποία αγόραζε ακίνητα στην τιμή x και στο κατόπι τα μεταπουλούσε στην Τράπεζα Πειραιώς στην τιμή y=ax, όπου a>>1, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο της μονάδας.

Τα παιδιά του κ. Σάλλα, εν αγνοία του πατρός και της μητρός αυτών, όπως ισχυρίστηκε ο πατήρ,  είχαν συστήσει υπεράκτια εταιρία εις την κοντινή μας Κύπρον, η οποία εταιρία με δανεικά από τον κ. Βγενόπουλο, επιδιδόταν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (αμκ) της τράπεζας Πειραιώς. Ο δε κ. Βγενόπουλος, να το πούμε χοντρικά, δανειζόταν από την τράπεζα Πειραιώς για να κάνει αμκ στη δική του τράπεζα, παίζοντας κοινώς τις κουμπάρες… Κι όλα αυτά χωρίς τα δανεικά να εγγράφονται στα αντίστοιχα τραπεζικά κιτάπια, πράξη δια την οποίαν 29 offsore τράπεζες απεφάνθησαν, με το χέρι στο ευαγγέλιο, ότι ήταν κάτι παραπάνω από νόμιμη.

Σήμερα λοιπόν (11/10), το Reuters έρχεται με καινούργια χαρτιά. Ο κ. Προβόπουλος ως γνωστόν ήταν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς από την οποία απεχώρησε το 2008 για να πάρει τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Για να απαλύνει τον πόνο του αποχωρισμού η τράπεζα Πειραιώς έσπευσε να τον γλυκάνει με ένα κέρασμα γύρω στα 3.4 εκ. ευρώ, από τα οποία τού κ. Προβόπουλου του έμειναν στο χέρι μετά τους φόρους κλπ, γύρω στα 2.8 εκ.

Ως εδώ τίποτε το μεμπτόν, αν και για το συγκεκριμένο κέρασμα ελήφθησαν οι δέουσες προφυλάξεις ώστε να μη γίνει ευρέως γνωστό και ως εκ τούτου αρχίσει να τον παίρνει στο στόμα του, τον Προβόπουλο εννοώ, ο κ. Χίος. Αν και ο νομικός εκπρόσωπος της τράπεζας Πειραιώς, κ. Κωτσοβίλης ανέφερε στο πρακτορείο ότι το ποσό είχε δημοσιευθεί σε εφημερίδες και sites, ο κ. Gray στάθηκε άτυχος στο να εντοπίσει έστω και ένα δημοσίευμα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Το ίδιο ανήξερε εμφανίστηκε και η κ. Λούκα Κατσέλη η οποία είχε διατελέσει και Υπ. Οικονομικών.

Ας μπούμε τώρα στο ζουμί. Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο κ. Σάλλας παρότρυνε (μέχρι ποιου βαθμού το αγνοώ), τα στελέχη του να πάρουν δάνειο από την Τράπεζα για ν’ αγοράσουν μετοχές. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος αγόρασε 219,911 μετοχές με δάνειο 5,024,812 ευρώ από την Πειραιώς.  Τον Δεκέμβριο αγόρασε κι άλλες 23,250 διότι οι προηγούμενες δεν του φάνηκαν αρκετές. Ποιος ξέρει…

Τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς τις κράτησε για τρεις μήνες αφ’ ότου ανέλαβε τη διοίκηση της ΤτΕ, η οποία υποτίθεται ότι θα ήλεγχε τις ελληνικές τράπεζες, και μαζί μ’ αυτές και την Πειραιώς, της οποία σημαντικό τμήμα του χαρτοφυλακίου κατείχε. Κι όμως ερωτηθείς επ’ αυτού ο κ. Προβόπουλος, είχε απαντήσει ότι δεν εντόπιζε κάποια αντίφαση.

Δυστυχώς όμως ο κ. Προβόπουλος αποδείχτηκε άτυχος. Τη ζημιά την έκανε η Lehman όταν κατεδαφίστηκε τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς. Μαζί μ’ αυτή κατεδαφίστηκαν και οι μετοχές του κ. Προβόπουλου. Αναγκάστηκε τότε να τις πουλήσει από τις οποίες εισέπραξε μόνο 2,449,256 ευρώ, πολύ δηλαδή λιγότερα από το δάνειο που είχε πάρει από την Πειραιώς για να τις αγοράσει.

Παρά την τραγική αυτή απώλεια, ο κ. Προβόπουλος, αμέσως μετά υπέγραψε ένα τσεκ 2.1 εκ. ευρώ με το οποίο και ξεπλήρωσε το πρώην αφεντικό του. Πού τα βρήκε όμως τόσα λεφτά; Παρά την ερώτηση του κ. Καρχιμάκη, ο κ. Προβόπουλος κράτησε το στόμα του κλειστό για τα 3.4 εκ. ευρώ της αποζημίωσης που πήρε από την Τράπεζα Πειραιώς, άμα τη αποχωρήσει…

Η ιστορία δεν θα είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν ήμασταν εμείς, ο καθείς από μας δηλαδή, αναγκασμένοι να πληρώνουμε τα κουβαρνταλίκια μιας χρεοκοπημένης τράπεζας και, το πιο σημαντικό, αν δεν ανέκυπτε το πρόβλημα με την ΑΤΕ, η οποία ως γνωστόν χαρίστηκε στον κ. Σάλλα, αφού πρώτα το κακό της κομμάτι αποκόπηκε και πετάχτηκε στα σκυλιά, δηλαδή σε μας.

Πηγή


Επίσης αναφορά για το θέμα γίνεται και στις παρακάτω διευθύνσεις

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_3_12/10/2012_498361

http://www.zougla.gr/politiki/article/reuters-ta-megala-kerdi-tou-dikiti-tis-trapezas-tis-elados
 












Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποκάλυψε, ότι...   ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, έλαβε 3,4 εκατ. ευρώ, ως "δώρο", όταν τον Μάϊο του 2008 παραιτήθηκε από την θέση του αντιπροέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς!
Σύμφωνα με το Reuters, το τεράστιο αυτό ποσό δεν ήταν αποζημίωση αλλά "επιβράβευση" του Γ. Προβόπουλου, λόγω της ανέλιξής του σε μέλος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.   
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και στο ρολό κλειδί που έπαιξε ο κ. Προβόπουλος ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, «στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ».
Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την κριτική που έχει ασκηθεί στον κ. Προβόπουλο για το θέμα της εξαγοράς της ΑΤΕ από την Πειραιώς, το οποίο «περιγράφεται ως η ληστεία του αιώνα». Και αναλύει το πώς η ΑΤΕ έσπασε σε good και bad bank, με το υγιές κομμάτι να εξαγοράζεται από την Πειραιώς.
Εάν οι αποκαλύψεις του Reuters επιβεβαιωθούν, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεραστιο σκάνδαλο, αφού ο Γ. Προβόπουλος αποδεικνύεται, ότι, έναντι χρηματικής αμοιβής, δεν άσκησε ποτέ ουσιαστικό έλεγχο, όπως όφειλε ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του Μιχάλη Σάλλα  και μελών της οικογένειάς του για οικονομικά εγκλήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.
Πηγή

 





ΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τράπεζα Πειραιώς: Αγωγή κατά του Reuters - Διεκδικεί 50 εκατ. Ευρώ
Αγωγή κατά του πρακτορείου Reuters, κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 50εκ ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας, επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά του πρακτορείου Reuters, για στοχευμένη επίθεση κατά της φήμης και της περιουσίας της Τράπεζας Πειραιώς μέσω συκοφαντικού δημοσιεύματος.
 Το δημοσίευμα έφερε την υπογραφή του κ. Grey και αναφερόταν δυσφημιστικά στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και σε μέλη της οικογένειας του. Και συγκεκριμένα αναφερόταν σε συναλλαγές εταιρειών της οικογένειας Σάλλα με την Τράπεζα Πειραιώς, που αφορούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων, εν αγνοία των μετόχων της τράπεζας.

Σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Πειραιώς σημείωνε ότι: οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται το άρθρο ότι ενεπλάκησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα. Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε.
Σημειώνουμε ακόμα ότι, η δραστηριότητα του κ. Grey και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το επίδικο δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς.

Πηγή   Ημερησία
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26976&subid=2&pubid=112846369

 





ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ  ΤΟ REUTERS


Στο παρακάτω άρθρο του  Reuters γίνεται αναφορά στα ονόματα :
Τράπεζα της Ελλάδος
Γεώργιος Προβόπουλος
Τράπεζα Πειραιώς
Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Αγροτική Τράπεζα   ΑΤΕ
Βασίλειος Κοτσοβίλης
Emporiki Bank
Λούκα Κατσέλη
Γεώργιος Γουγούλης
Θεόδωρος Πανταλάκης
Μιχάλης Κολακίδης
Μιχάλης Σάλλας

Πηγή  Reuters
http://www.reuters.com/article/2012/10/11/us-greece-bog-provopoulos-idUSBRE89A0OD20121011

Insight: Greek central banker's big pay-off
(Reuters) - The governor of the Bank of Greece was given a severance payment of 3.4 million euros when he left his former employer, a major bank that he now regulates, documents seen by Reuters show.
George Provopoulos was awarded the sum when he stepped down as vice-chairman of Piraeus Bank to become governor of Greece's central bank and a member of the board of the European Central Bank in 2008. The scale of the pay-off, previously unknown to most Greeks, is likely to prove controversial, amounting to nearly 2.8 million euros ($3.6 million) after tax.
As governor of the central bank, Provopoulos, now 62, has played a key role in propping up Greece's banking system, which has received billions of euros in liquidity from the ECB and is in line for up to 50 billion euros of new capital from the bailout provided by euro zone countries and the International Monetary Fund.

The Greek central bank has also faced criticism over the recent rescue of the country's troubled state-run Agricultural Bank (ATE), which left-wing Greek MPs described as the "robbery of the century." In that deal the authorities decided to place ATE's non-performing loans into a ‘bad bank' and hand the rest of ATE to Piraeus.

The Bank of Greece said Provopoulos faced no conflict of interest from his severance deal and had fully informed the authorities of the payment. When Reuters sent questions to Provopoulos, the Bank of Greece legal department responded: "In compliance with the applicable Greek law, Governor Provopoulos declared the severance payment to all pertinent tax and judicial authorities."
In a letter to Reuters, Dr Vassilios Kotsovilis, the bank's legal director, added: "The severance payment, having been agreed upon at an earlier time and under very different (pre-crisis) circumstances, was neither of an arbitrary nature nor of an extra-ordinary nature."
Kotsovilis said details of the payment were reported in "the press and blogs of the period." However, Reuters was unable to find mention of the payment despite extensive searches in both Greek and English.
Piraeus, which is suing Reuters over a previous report about the bank, said in a statement: "In view of legal proceedings... we consider it inappropriate to comment in any detail."
It added: "It goes without saying that Piraeus Bank has always fully complied with the rules and regulations governing the Greek banking sector."

 

BOARD APPROVAL
Provopoulos, a former chief executive at Emporiki Bank, Greece's fifth largest bank, joined Piraeus, the fourth largest, on October 18, 2006. As a vice-chairman and managing director, he was entitled to a net salary of 580,000 euros, plus expenses and a bonus.

On May 22, 2008 he resigned from Piraeus after 19 months service. Documents seen by Reuters indicate that, on the day before he left the bank, its directors approved a severance payment of 2,775,000 euros, in addition to his pay of 325,704 euros for five months work that year.

The Bank of Greece confirmed the severance payment was 3.46 million euros before tax and was paid to Provopoulos that month. It amounted to more than two million euros per year of service.

Almost a year later the deal appeared in minutes of a Piraeus shareholder meeting held on April 30, 2009, which sought retrospective approval for the payment. Though such shareholder meetings are open to the press, the payment appears to have passed unnoticed.

Louka Katseli, a former Greek Economy Minister and now professor of Economics at the University of Athens, was one of those unaware of the payment, despite being a prominent opposition politician at the time. When told of the payment this week, she said: "I had no prior knowledge of Mr. Provopoulos's severance."

George Gougoulis, the president of ESETP, a staff union within Piraeus Bank, was also unaware of the pay-off to Provopoulos. "We have repeatedly asked the Bank to disclose to us information about the way top executives and members of the Board are remunerated, for instance by stock options, and they have always refused that," he said.

The scale of Provopoulos' payment is notable when set against what minutes of shareholder meetings record for payments to other directors who have departed Piraeus. Another vice-chairman, Theodoros Pantalakis, was on a similar level of remuneration at Piraeus to Provopoulos and left in December 2009 after working for the bank since 2004. He was given a pay-off of 470,000 euros, according to shareholder minutes, amounting to less than 100,000 euros per year of service.
By comparison, Provopoulos' pay-off was three times his after-tax annual compensation, according to the Bank of Greece.
Pantalakis told Reuters that any payments to him were "as recorded in minutes of shareholder meetings." His severance payment may have been lower because of the worsening credit crunch at the time of his departure. He said of the payment to Provopoulos: "I don't find it peculiar, I don't have any recollection that something was out of line."

Michalis Colakides, another former vice chairman and deputy chief executive of Piraeus, left the bank in 2007 after seven years of service. Piraeus accounts record no severance pay for Colakides that year, though Colakides told Reuters that he received a payment equal to two years salary. He declined to comment further.

A spokesman for Piraeus said: "The remuneration of Piraeus Bank's senior management has been established and duly approved by all the relevant corporate committees and bodies, in full compliance with all applicable internal and external regulations and duly recorded as such in the Bank's financial statement."

In response to Reuters inquiries about Provopoulos' financial arrangements with Piraeus, the Bank of Greece said that "detailed answers have been given to the Greek parliament", and other relevant authorities.

The issue arose in parliament in 2009 because rumors had been circulating in banking and political circles about a large investment loss suffered by Provopoulos a few months after he left Piraeus.
In September 2007 he and other senior executives of Piraeus had taken out loans from the bank to buy shares in a rights issue it was staging. According to one former Piraeus manager, all senior figures at the bank were asked to take part when the bank's then executive chairman, Michael Sallas, announced he would raise 1.35 billion euros by issuing approximately 67m new shares.
"Everyone got a letter that said something like: ‘Here is your allocation of shares. Your loan is pre-approved. Sign here!'" said the former manager.

Bank of Greece rules allow banks to finance the participation of employees in rights issues. Piraeus declined to comment on the rights issue and the loans because of legal proceedings against Reuters.
In May, Piraeus announced it was suing Reuters over an earlier report about the bank renting properties owned by companies run by Sallas and his family. The bank is claiming 50 million euros in damages. Reuters stands by the accuracy of its report.

 
"AN IMPORTANT LOSS"
According to stock exchange records, on September 17, 2007 Provopoulos bought 212,911 shares in Piraeus, having purchased the rights to participate in the offer a week earlier. To cover the cost Provopoulos took a loan from Piraeus for 5,024,812 euros, according to his own later declarations.

He bought another 23,250 shares on December 28, 2007, under a share option scheme.

After leaving Piraeus, Provopoulos held onto his shares for three months while he was governor of the central bank overseeing the banking system. He had informed legal advisers and been told that "the ownership of the portfolio did not...influence in any way the legality of his duties", his office later told parliament.

Provopoulos sold the shares in October 2008 after the collapse of Lehmann Brothers sent bank shares plunging. He realized 2,449,256 euros - far less than his outstanding loan to Piraeus.

Speculation about Provopoulos' debt to his former employer prompted Michael Karhimakis, then a Pasok MP, to ask questions in the Greek parliament. Provopoulos responded with a formal statement from the director of his office.
It said he had suffered an "important loss" on his Piraeus shares and repaid his loan to the bank with the proceeds of the share sale plus a personal cheque for 2.1 million euros. The statement to parliament made no reference to the fact that Provopoulos had been granted a severance payment of 3.4 million euros by Piraeus.

There was no legal obligation for Provopoulos to declare his severance payment in parliament and the Bank of Greece said it was not mentioned "due to the fact that the then-asking MP confined his questions to the sale of the shares of Piraeus."

But Karhimakis, the former Pasok MP, told Reuters that, in his opinion, Provopoulos had a moral duty to disclose the payment and make clear his assets and their source. "This is a period when transparency for public figures is needed more than ever," he said.

Provopoulos' salary as governor of the central bank is not published. But the Bank of Greece told Reuters his salary is 50 per cent lower than it was when he took office, after he had accepted two pay cuts during the country's austerity drive. Provopoulos now receives an after-tax 'monthly' salary of 7,615 euros paid, as for many Greek public officials, 14 times a year, said the central bank.

In August, Provopoulos defended Piraeus's takeover of ATE in the Greek parliament. When lawmakers questioned him about Reuters reports involving Sallas, Provopoulos was dismissive. He said the reports referred "to isolated incidents, implications that are presented as facts and selected parts of statements by experts and non-experts to arrive at an arbitrary conclusion in my opinion - that the Greek banking system is suffering from bad corporate governance and inadequate regulation."
If this were true, Provopoulos said, "then today there would no banks left standing."

(Reporting By Stephen Grey and Nikolas Leontopoulos; Editing by Richard Woods and Simon Robinson)







Προβόπουλος: Αυθαίρετα τα συμπεράσματα του Reuters 

Αυθαίρετα χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, αναφορικά με τον εποπτικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας σε προηγηθείσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της τραπέζης Πειραιώς.
Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ απαντώντας και σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε νωρίτερα στη Βουλή, απαντώντας καταρχάς στην επισήμανση του Reuters ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να ζητήσει να αφαιρεθούν από τα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας Μαρφίν Εγνατίας τα ποσά των δανείων που δόθηκαν στον κ. Σάλλα για την αγορά μετοχών της Τραπέζης Πειραιώς, «Παντού στον κόσμο μπορούν να αγοραστούν μετοχές με δάνεια. Ούτε το ευρωπαϊκό δίκαιο, ούτε η 'Βασιλεία', ούτε και το εθνικό δίκαιο απαγορεύουν αυτήν τη δυνατότητα. Για την προστασία της ακεραιότητας των εποπτικών κεφαλαίων, αφαιρούνται μόνο τα δάνεια που δίνονται από μία τράπεζα ή από «συνδεδεμένα με αυτήν μέρη» για να αγοραστούν μετοχές της ίδιας της τράπεζας, κάτι που προφανώς δεν ισχύει εδώ (δάνειο της Μαρφίν για αγορά μετοχών στην Πειραιώς). Επίσης, για να αφαιρεθούν τέτοια κεφάλαια θα έπρεπε το μόνο μέσο αποπληρωμής των δανείων να είναι οι ενεχυριασμένες μετοχές και επιπλέον οι μετοχές αυτές να ξεπερνούν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συμβαίνει, αφού το ποσοστό συμμετοχής του κ. Σάλλα είναι κάτω από 5%."
Στον ισχυρισμό ότι ο κ. Σάλλας δεν γνωστοποίησε ως όφειλε μεταβολές σημαντικών ποσοστών, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι «Από εποπτικής πλευράς, ο κ. Σάλλας, που είναι ένας εκ των δέκα μεγαλύτερων μετόχων της Πειραιώς, αναφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος τόσο την άμεση όσο και την έμμεση (μέσω άλλων φορέων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του) συμμετοχή του στην τράπεζα. Η συμμετοχή άλλων μελών της οικογενείας του, που δεν είναι οικονομικά εξαρτώμενα από τον ίδιο (υιός 30 ετών και κόρη 35) και που δεν ενεργούν από κοινού μαζί του, δεν προστίθεται στη συμμετοχή του κ. Σάλλα. Για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε βάσει της νομοθεσίας, να υπάρχουν αποδείξεις ότι έχουν «συνάψει συμφωνία για κοινή δράση». Τέτοιες αποδείξεις δεν υπάρχουν».
Για τις ενοικιάσεις ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς από φορείς που συνδέονται εμμέσως με τον κ. Σάλλα και την οικογένεια του, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι «Το θέμα αυτό ερευνάτο ήδη από την Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω δικαστικής διένεξης της Πειραιώς με πρώην υπάλληλό της, που ισχυρίστηκε ότι δάνεια που είχαν δοθεί σε τέτοιους φορείς είχαν χαριστεί. Από προκαταρκτικά στοιχεία προκύπτει ότι τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνται κανονικά. Μέχρι στιγμής τα δάνεια αυτά δεν παρουσιάζουν εποπτικό ενδιαφέρον σχετικά με σύγκρουση συμφερόντων ή αρνητική επίδραση στα ίδια κεφάλαια της Πειραιώς. Η γνωστοποίηση τέτοιων συναλλαγών στους ισολογισμούς δεν ανήκει στο πεδίο δράσης της εποπτείας».
 Πηγή   Ημερησία  3.8.2012
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26521&subid=2&pubid=112906025




 
Ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο ?   Ο χρόνος θα δείξει.