Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τι περιλαμβάνει η επενδυτική στρατηγική η οποία αποκαλείται « Η μετοχή της εβδομάδας», για την εβδομάδα που ξεκινά αύριο Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011?

Τι περιλαμβάνει η επενδυτική στρατηγική η οποία αποκαλείται « Η μετοχή της εβδομάδας», για την εβδομάδα που ξεκινά αύριο Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011?

Η στρατηγική περιλαμβάνει πώληση (σορτάρισμα – short της μετοχής της ΗSY , χωρίς να την κατέχουμε).
Η στρατηγική μας αυτή , αναμένει πτώση της μετοχής της εταιρείας Hershey Co ( σύμβολο SHY ).

Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων (κυρίως προιόντων σοκολάτας και ζάχαρης , ένα από τα προιόντα της είναι το KitKat).
Απασχολεί προσωπικό 11.300 ατόμων.
Πουλά τα προιόντα της σε 60 χώρες του πλανήτη (ΗΠΑ, Κίνα , Καναδά , Βραζιλία κλπ).
Οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται σε 6 δισεκατομμύρια $ και τα ετήσια κέρδη της σε 622 εκατομμύρια $.

Η εντολή στην χρηματιστηριακή μας, είναι να πουλήσει αύριο Δευτέρα την μετοχή στην τιμή ανοίγματος (όποια και να είναι αυτή η τιμή)  στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 16.30 μμ.
Την Παρασκευή 28.10.2011 η μετοχή έκλεισε στα 57,04 $


Η εντολή για το κλείσιμο της θέσης μας αυτής , προς την Χρηματιστηριακή θα έχει ως εξής:
Η θέση μας θα κλείσει σε κάθε περίπτωση το αργότερο, στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής που μας έρχεται , δηλαδή σε 5 ημέρες.
Εναλλακτικά η θέση μας θα κλείσει νωρίτερα από την Παρασκευή, μόνον στην περίπτωση κατά την οποία , η μετοχή θα σημειώσει υποχώρηση κατά 7% από την τιμή στην οποία θα την σορτάρουμε (πουλήσουμε) αύριο Δευτέρα. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε σημειώσει μικτά κέρδη 7%.

Οποιος επιθυμεί να θυμηθεί, πως λειτουργεί η στρατηγική που ονομάζεται «η μετοχή της εβδομάδας», μπορεί να κάνει κλικ στην παρακάτω διεύθυνση. http://lefterisr.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html

Trade Well  - Ευχές για επιτυχημένη συναλλαγή.
Λευτέρης