Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΟΥΖΟΥ - "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ"

Οταν υπάρχει διάθεση να παταχθεί η διαφθορά που οδήγησε την χώρα στην σημερινή πτώχευσή της , τότε ίσως γεννάται η ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο.


Πόρισμα Φωτιά της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου περιγράφει μέσα σε 114 σελίδες πως στήθηκε η μεγάλη κομπίνα με το "μαύρο" χρήμα στο σκάνδαλο Καρούζου.

Πηγή Εφημερίδα Real News.

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.




(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση).


OffShore "Τόσο οι Ιωάννης Καρούζος και Ρεβέκκα Σκαφτούρα ατομικά όσο και οι επιχειρήσεις συμφερόντων τους φέρονται να συνδέονται με πλήθος υπεράκτιων (offshore) εταιρειών με έδρα μεταξύ, άλλων την Κύπρο και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους..........
.............



(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..

Εγκληματική ομάδα με υψηλές διασυνδέσεις είχαν συστήσει ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος και η πρώην συζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα , σύμφωνα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου . Επειτα από πολύμηνη και επίπονη έρευνα , η Π. Παπανδρέου σε ένα πόρισμα 114 σελίδων περιγράφει την δράση των εμπλεκομένων σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα μας , που πρώτη η Real News έφερε στο φώς της δημοσιότητας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εισαγγελέας, η υπόθεση ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό της, και για τούτο πρότεινε την έκδοση...............



(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..





ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΙ  ΑΛΛΑ

(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..




ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..



ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ (συνέχεια)  -   ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
Για να αγορασθούν όμως τα δεκάδες ακίνητα του ομίλου Καρούζου, έπρεπε να βρεθούν χρήματα, που βεβαίως οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν . Τη λύση έδωσαν στελέχη τεσσάρων Τραπεζών -  κατά των οποίων ασκήθηκε δίωξη για κακουργηματική απιστία - τα οποία χορήγησαν δάνεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις που με τα έως τώρα στοιχεία ξεπερνούν τα 300 εκατ ευρώ. Στρατηγική του ομίλου ΚΑΡΟΥΖΟΥ ήταν η αγορά οικοπέδων, η εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τις τράπεζες για την αξιοποίησή τους, με σκοπό τον τραπεζικό δανεισμό για την αγορά τους αρχικά και στη συνέχεια για την ανέγερση ακινήτων επ΄αυτών, καθώς επίσης και η αγορά έτοιμων εμπορικών ακινήτων και κτιρίων, πολυκατοικιών και όχι μόνον, με σκοπό την κατεδάφισή τους και την ανέγερση στην συνέχεια νέων εμπορικών ακινήτων. Κύρια πηγή χρηματοδότησης των εταιρειών του ομίλου ΚΑΡΟΥΖΟΥ ήταν ο τραπεζικός δανεισμός. Αφού εντοπιζόταν ένα ακίνητο προς αγορά, προτεινόταν επιχειρηματικό σχέδιο προς την τράπεζα. Σε αυτό περιλαμβανόταν το κόστος κτήσης του ακινήτου και η αξία που θα είχε αυτό μετά την αξιοποίησή του, δηλαδή την τελική διαμόρφωσή του από τον όμιλο ΚΑΡΟΥΖΟΥ.  Η αξία αξιοποίησής προτεινόταν στην εκάστοτε τράπεζα........
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΤΟ ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.















(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..





ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΤΑΝ ΟΙ "ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.    ---  ΤΩΡΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

ήταν ο τραπεζικός δανεισμός. Αφού εντοπιζόταν ένα ακίνητο προς αγορά, προτεινόταν επιχειρηματικό σχέδιο προς την τράπεζα. Σε αυτό περιλαμβανόταν το κόστος κτήσης του ακινήτου και η αξία που θα είχε αυτό μετά την αξιοποίησή του, δηλαδή την τελική διαμόρφωσή του από τον όμιλο ΚΑΡΟΥΖΟΥ.  Η αξία αξιοποίησής προτεινόταν στην εκάστοτε τράπεζα εκ μέρους της εταιρείας του ομίλου που πραγματοποιούσε κάθε φορά το επιχειρηματικό σχέδιο, με σκοπό τη χρηματοδότησή της μέσω τραπεζικών δανείων. Η αξία, ωστόσο, που προτεινόταν στην Τράπεζα ήταν πολύ μεγαλύτερη, από την πραγματική, ώστε μετά την αγορά και ανάπτυξη του ακινήτου, να απομένει στους ιδιοκτήτες του ομίλου κάποιο κέρδος από τον τραπεζικό δανεισμό. Τα τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν αυτά τα δάνεια μπήκαν στο "στόχαστρο"  της Π. Παπανδρέου καθώς "προέβησαν σε υπέρογκο δανεισμό - χρηματοδότηση εταιρειών του ομίλου Καρούζου, παρότι τα επίμαχα ακίνητα του ομίλου παρουσίαζαν κατά τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα πληθώρα πολεοδομικών παραβάσεων, με επισφαλείς κάθε φορά εγγυήσεις για την εξασφάλιση των απαιτήσεων των Τραπεζών εκ των δανείων αυτών και παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες αυτές δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, διότι δεν ήταν αξιόχρεες....ζημιώνοντας έτσι την περιουσία των ως άνω Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, οι απαιτήσεις των οποίων μέχρι και σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Οι κατηγορούμενοι , κατά την Π. Παπανδρέου, χρησιμοποίησαν τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση σε αυτή ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων "προερχομένων από τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής στο εισόδημα και στον ΦΠΑ και της κακουργηματικής απιστίας ...... με σκοπό πορισμού εισοδήματος".
Η φοροδιαφυγή φθάνει "σε τουλάχιστον 81.182.155 ευρώ, και 41.307.200 ελβετικά φράγκα", με την περιουσιακή ωφέλεια να ανέρχεται "σε τουλάχιστον 9.112.748", ενώ η περιουσιακή ωφέλεια από την κακουργηματική απιστία, ανέρχεται, σύμφωνα με το πόρισμα, σε τουλάχιστον "72.069.407 ευρώ και 41.307.200 ελβετικά φράγκα" τα οποία ιδιοποιήθηκαν παρανόμως.
















(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..








Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  υποβάλλει ποινική δικογραφία κατά Καρούζου Σκαφτούρα και κυρίως κατά ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ , ο οποίος θα προκύψει στην πορεία κατά  την διερεύνηση της υπόθεσης.























(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..


.




Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ (114) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
σημειώνει μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας
................ συγκεντρωθέντα σε βάρος τους στοιχεία από την Δικαιοσύνη θα μπορούσαν να κριθούν ικανά να τους οδηγήσουν στην φυλακή, αλλά και ύποπτα τέλεσης νέων εγκλημάτων ή παρέμβασης και αλλοίωσης πραγματικής κατάστασης  (λ.χ. με την μετακίνηση χρηματικών ποσών, την απόκρυφη και εν τέλει ανάσχεση του εκκρεμούς ελέγχου των δικαστικών και φορολογικών αρχών κλπ) πράγμα πιθανολογούμενο και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τους αποδίδεται. Εν όψει δε του κύκλου των γνωριμιών και σχέσεων που ανέπτυξαν τα παραπάνω πρόσωπα με υψηλόβαθμους παράγοντες της Χώρας, αλλά και με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην αλλοδαπή (δικηγόρους, επιχειρηματίες κλπ) ικανά να συνδράμουν στην διακίνηση και απόκρυψη των χρηματικών ποσών, τα οποία προφανώς εξακολουθούν να έχουν στην διάθεσή τους τα μέλη της οργάνωσης σε τόπο και με μορφή που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, κρίνεται ότι οι προαναφερόμενοι δύνανται να χρησιμοποιήσουν τις διασυνδέσεις αυτές είτε προκειμένου να συσκοτίσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν τις έρευνες των Δικαστικών Αρχών για ζητήματα που, λόγω του όγκου των δεδομένων, του ιδιαίτερα διευρυμένου χρονικού πεδίου δράσης τους,  η οποία εκκινεί από το  έτος 2001 και των ιδιαίτερα χρονοβόρων διαδικασιών σε επίπεδο ελεγκτικού μηχανισμού και Δικαστικών Συνδρομών, δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί πλήρως, είτε προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να εκδοθεί, κατά την αποψή μας, τουλάχιστον σε βάρος της Ρεβέκκας ΣΚΑΦΤΟΥΡΑ ένταλμα σύλληψης.
Οι διαπιστώσεις αυτές μάλιστα, δεν ανατρέπονται, κατά την εκτίμησή μας, από τυχόν έκδοση διατάξεων απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα, καθόσον, δεδομένων των  διαπιστωμένων  προβλημάτων ελέγχου των συνόρων, ούτε η απαγόρευση εισόδου , ούτε η απαγόρευση εξόδου, μπορούν να εξασφαλιστούν, ιδίως σε σχέση με πρόσωπα που διαθέτουν σημαντικά οικονομικά μέσα και λοιπές διασυνδέσεις.
Παρακαλούμε, εφόσον συμφωνείτε με την προδιαληφθείσα κρίση μας, να εγκρίνετε τις ενέργειές μας αυτές, άλλως παραγγείλατε περαιτέρω.
Αθήνα 1.7.2013
Η Επίκουρη Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς
Πόπη Η Παπανδρέου
Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών









.











.




















.(κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για μεγέθυνση)..







Φωτο    Το ζεύγος Καρούζου - Σκαφτούρα










Άλλωστε ο  κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης που, έκαναν τις αρχικές καταγγελίες δεν τους διαχωρίζουν:
«Ότι ήταν ανακατεμένη, ήταν ανακατεμένη. Αφού μαζί διαχειρίζονταν τον όμιλο τόσα χρόνια», είχε δηλώσει ο Γιώργος Ζωγραφάκης.
2012092802136_120609981_type12128.jpg
Το πόρισμα μιλάει για υπέρογκο τραπεζικό δανεισμό άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αγορές και κατασκευές ακινήτων. Ήδη μάλιστα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και στελέχη τραπεζών.
«Η αξία, ωστόσο, που προτεινόταν στην Τράπεζα, ήταν πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική , ώστε μετά την αγορά και ανάπτυξη του ακινήτου να απομένει στους ιδιοκτήτες του ομίλου κάποιο κέρδοςαπό τον τραπεζικό δανεισμό», αναφέρει το πόρισμα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εισαγγελέα η φοροδιαφυγή αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.