Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Τι προβλέπει ένας από τους πλέον ακριβείς στις προβλέψεις του για την πορεία των νομισμάτων, ο Shaun Osborne της TD Securitie


Ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Τι προβλέπει ένας από τους πλέον ακριβείς στις προβλέψεις του για την πορεία των νομισμάτων, ο Shaun Osborne της TD Securities, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος (Chief FX Strategist). Ο Osborne προβλέπει ότι η ισοτιμία θα διαμορφωθεί στο 1,13 το τρίτο τρίμηνο, στο 1,08 στο τέταρτο τρίμηνο και ίσως να υποχωρήσει στο 1,00 δολάριο το 2011 προτού ανακάμψει.

Οι χρεοκοπίες χωρών και τα διδάγματα της ιστορίας. Χρεοκοπίες έχουν πλήξει πλούσιες και φτωχές χώρες, και όλες οι χώρες, έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον


Οι χρεοκοπίες χωρών και τα διδάγματα της ιστορίας. Χρεοκοπίες έχουν πλήξει πλούσιες και φτωχές χώρες, και όλες οι χώρες, έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον μία φορά στην ιστορία τους. Η Ελλάδα πέντε φορές, το 1826, το 1843 , το 1860, το 1893 και το 1932. Η Τουρκία επίσης πέντε φορές, το 1915, το 1931, το 1940, το 1978 και το 1982.

Τα τέσσερα κρίσιμα μέτωπα και η άποψη της Πειραιώς. Πειραιώς: «Είναι λάθος η άποψη ότι το τίμημα που προσφέραμε χρησιμοποιεί χρήματα από το πρόγραμμα


Τα τέσσερα κρίσιμα μέτωπα και η άποψη της Πειραιώς. Πειραιώς: «Είναι λάθος η άποψη ότι το τίμημα που προσφέραμε χρησιμοποιεί χρήματα από το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών.» Τρεις πονοκέφαλοι στο οικονομικό επιτελείο, με αφορμή την πρόταση Σάλλα.

Οι «γκρίζες ζώνες» στην πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής και του Τ.Τ. Η κρατική ενίσχυση, οι χαμηλές αποτιμήσεις και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθο


Οι «γκρίζες ζώνες» στην πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής και του Τ.Τ. Η κρατική ενίσχυση, οι χαμηλές αποτιμήσεις και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Αρκετοί αμφισβητούν αν η Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα 701 εκατ. Ευρώ της πρότασης.

Σήματα αγορών – πωλήσεων. Ισχύουν μόνο για την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 .


Πραγματικές συναλλαγές - Πραγματικές επενδύσεις - Δείτε συγκεντρωτικά τα Αποτελέσματα (Κέρδη / ζημίες).


Πραγματικές συναλλαγές - Πραγματικές επενδύσεις - Δείτε συγκεντρωτικά τα Αποτελέσματα (Κέρδη / ζημίες).
Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται όλες οι συναλλαγές τις οποίες πραγματοποιήσαμε από την 25η Σεπτεμβρίου 2009 έως σήμερα και για τις οποίες ενημερώνεσθε ανελλιπώς , κάθε φορά κατά την οποία ανοίγουμε ή κλείνουμε μία θέση.
Μπορείτε να ανατρέξετε πίσω στις ημερομηνίες τις οποίες αναφέρω και κατά τις οποίες δημοσίευσα και τα σχετικά πινακίδια των συναλλαγών. Σε αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για κάθε πράξη.
Στην τελευταία κολώνα με εντονώτερα γράμματα παρουσιάζονται τα % ποσοστά μικτού κέρδους (+) ή μικτής ζημίας (-) , τα οποία προέκυψαν από την ολοκλήρωση της κάθε μίας συναλλαγής. Οι συναλλαγές οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί (δηλαδή παραμένουν ανοικτές), δεν εμφανίζουν στην τελευταία κολώνα ποσοστό κέρδους ή ζημίας και κατά συνέπεια παραμένουν κενά τα σχετικά κουτάκια έως ότου κλείσει (ολοκληρωθεί) η συναλλαγή μας.

Τεχνική ανάλυση , FTSE 20 Ελλάδα (οι 20 μεγαλύτερες εταιρίες). - Candlesticks - Ισχύει μόνο για την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010


Τεχνική ανάλυση , FTSE 20 Ελλάδα. Rex Takasugi - TD Profile Analysis of FTSE 20 - Ισχύει μόνο για την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010


Τεχνική ανάλυση - FTSE 20 Ελλάδα (οι 20 μεγαλύτερες εταιρίες). Tushar Chande – Chande Chart Checkup. Ισχύει μόνο για την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010


Τεχνική ανάλυση - FTSE 20 Ελλάδα (οι 20 μεγαλύτερες εταιρίες). Momentum Indicators - Ισχύει μόνο για την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010


S and P 500 - USA . Διατηρείται η πτωτική τάση του δείκτη. (Την εβδομάδα που έκλεισε όπως αναφέραμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δοκιμάσθηκαν


S and P 500 - USA . Διατηρείται η πτωτική τάση του δείκτη. (Την εβδομάδα που έκλεισε όπως αναφέραμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δοκιμάσθηκαν τα επίπεδα των 1.080 μονάδων , διασπάσθηκαν ανοδικά , αλλά ο δείκτης δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από αυτά, αφού έκλεισε την εβδομάδα στις 1.063,10 μονάδες. Τεχνική ανάλυση και στρατηγική συναλλαγών για τον δείκτη S&P 500 (των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ).
Οπως έχετε ενημερωθεί από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο , την παρούσα χρονική στιγμή δεν διατηρούμε ανοικτή θέση ούτε για άνοδο, ούτε για πτώση στον δείκτη.
Αναμένουμε την κατάλληλη χρονική στιγμή και τις ενδείξεις, προκειμένου να επιλέξουμε εάν θα ανοίξουμε θέση πτώσης ή θέση ανόδου.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αντιμετωπίζω θετικότερα το άνοιγμα νέας θέσεως πτώσης , τόσο από θεμελιώδη άποψη (δηλ. δεδομένα οικονομίας ΗΠΑ αλλά και των επιχειρήσεων που συνθέτουν τον δείκτη) , όσο και από μακροχρόνιας τεχνικής απόψεως (δημιουργία κορυφής τον Απρίλιο του 2010 και αδυναμία μέχρι σήμερα επαναπροσέγγισης και υπέρβασής της).
Φυσικά για το ποιά θα είναι η επενδυτική μου στρατηγική και επόμενη κίνηση, θα ενημερώνεσθε, όπως πάντα, αυθημερόν.

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Stress tests. Οι αρχές εποπτείας κάθε κράτους της Ε.Ε. έχουν κίνητρα να παρουσιάσουν ένα καλύτερο προφίλ, αρνούμενες να αναγνωρίσουν δικά τους λάθη. Η


Stress tests. Οι αρχές εποπτείας κάθε κράτους της Ε.Ε. έχουν κίνητρα να παρουσιάσουν ένα καλύτερο προφίλ, αρνούμενες να αναγνωρίσουν δικά τους λάθη. Η απόλυτη διαφάνεια είναι το κλειδί της επιτυχίας στα τεστ κοπώσεως.

Oι κινεζικές τράπεζες φέρονται να αποκρύπτουν δάνεια ως... επενδύσεις.Eκθεση της Fitch για τους κινδύνους που διατρέχει το τραπεζικό σύστημα της χώρας


Oι κινεζικές τράπεζες φέρονται να αποκρύπτουν δάνεια ως... επενδύσεις.Eκθεση της Fitch για τους κινδύνους που διατρέχει το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Σύμφωνα με τον οίκο,οι κινεζικές αρχές έχουν υποεκτιμήσει τον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης κατά 28%.

Χρυσός --- Gold December 2010 (GCZ10)


E-Mini S&P 500 September 2010 (ESU10)


Ευρώ – δολάριο ----- Euro FX September 2010 (E6U10)


Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

The Economist. Το καλύτερο στοίχημα μακροπρόθεσμα είναι να αγοράσετε μετοχές και να τις κρατήσετε? Αρχικά, η θετική απάντηση σε αυτό το ερώτημα εντυπ


The Economist. Το καλύτερο στοίχημα μακροπρόθεσμα είναι να αγοράσετε μετοχές και να τις κρατήσετε? Αρχικά, η θετική απάντηση σε αυτό το ερώτημα εντυπώθηκε βαθιά στο μυαλό των επενδυτών την 10ετία του 1990 όταν « η μόδα των μετοχών » βρισκόταν στην αιχμή της. Δυστυχώς έλαβαν το μήνυμα σε λάθος εποχή. Η περασμένη δεκαετία ήταν καταστροφική για τις κεφαλαιαγορές, καθώς οι επενδυτές στις ανεπτυγμένες αγορές, είχαν αρνητική απόδοση (ζημίες) μείον 7,9%, αντίθετα τα μεσοπρόθεσμα κρατικά ομόλογα είχαν απόδοση 95,3% και τα υψηλής απόδοσης κρατικά αξιόγραφα 102,2%.
Με την πρώτη ματιά αυτό φαίνεται περίεργο. Θεωρητικά , οι κάτοχοι μετοχών θα πρέπει να απολαμβάνουν καλύτερες αποδόσεις μακροχρόνια , υπό την προϋπόθεση ότι τα κέρδη των εταιριών (μετοχές των οποίων αγοράζουν) θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Μπαίνουμε λοιπόν στον πειρασμό να υποθέσουμε ότι επειδή η απόδοση των μετοχών ήταν τόσο κακή την περασμένη δεκαετία, θα είναι καλύτερη η απόδοσή τους την ερχόμενη δεκαετία. Αλλά όπως δείχνει το παράδειγμα της Ιαπωνίας, αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Σήματα αγορών – πωλήσεων. Ισχύουν μόνο για την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 .


S and P 500 - USA . Διατηρείται η πτωτική τάση του δείκτη. (Την εβδομάδα που έκλεισε αυξήθηκαν οι ενδείξεις συγκράτησης της πτωτικής πορείας το


S and P 500 - USA . Διατηρείται η πτωτική τάση του δείκτη. (Την εβδομάδα που έκλεισε αυξήθηκαν οι ενδείξεις συγκράτησης της πτωτικής πορείας του δείκτη). Είχαμε διάσπαση από κάτω πρός τα πάνω του κρίσιμου πρώτου επιπέδου των 1.040 μονάδων και οδηγούμαστε για την εβδομάδα που έρχεται σε δοκιμασία του επιπέδου του 1.080 μονάδων. Τεχνική ανάλυση και στρατηγική συναλλαγών για τον δείκτη S&P 500 (των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ).
Οπως ενημερωθήκατε από την Τετάρτη 7.7.2010 , κλείσαμε την θέση πτώσης (short) στις 1.045,00 μονάδες και έτσι τώρα δεν διατηρούμε ανοικτή θέση. Με την κίνησή μας αυτή κλειδώσαμε κέρδη 34,25 μονάδων ή 1.712,50$ (σε ποσοστό επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου κλειδώσαμε κέρδος 25,37%)
Αναμένουμε την κατάλληλη χρονική στιγμή και τις ενδείξεις, προκειμένου να επιλέξουμε εάν θα ανοίξουμε θέση πτώσης ή θέση ανόδου.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αντιμετωπίζω θετικότερα το άνοιγμα νέας θέσεως πτώσης , τόσο από θεμελιώδη άποψη (δηλ. δεδομένα οικονομίας ΗΠΑ αλλά και των επιχειρήσεων που συνθέτουν τον δείκτη) , όσο και από μακροχρόνιας τεχνικής απόψεως (δημιουργία κορυφής τον Απρίλιο του 2010 και αδυναμία μέχρι σήμερα επαναπροσέγγισης και υπέρβασής της).
Φυσικά για το ποιά θα είναι η επενδυτική μου στρατηγική και επόμενη κίνηση, θα ενημερώνεσθε, όπως πάντα, αυθημερόν.

Το ανωτέρω διάγραμμα του S&P 500 περιλαμβάνει το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα (περιλαμβάνει δηλαδή 22 μήνες).
Στο διάγραμμα αυτό κάθε μπλέ μπάρα απεικονίζει την διακύμανση (από την υψηλότερη έως την χαμηλότερη τιμή του S&P 500 ) μιάς εβδομάδας.
Το αριστερό σημαδάκι σε κάθε εβδομαδιαία μπάρα, απεικονίζει την τιμή ανοίγματος της εβδομάδας αυτής, ενώ το δεξί σημαδάκι της κάθε μπάρας απεικονίζει την τιμή στην οποία έκλεισε η εβδομάδα.


Η πράσινη γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα είναι ο ΚΜΟ- κινητός μέσος όρος των 18 εβδομάδων (simple moving average 18 εβδομάδων).
Η κόκκινη γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα είναι ο ΚΜΟ- κινητός μέσος όρος των 9 εβδομάδων (simple moving average 9 εβδομάδων).
Η μπλέ γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα είναι ο ΚΜΟ- κινητός μέσος όρος των 4 εβδομάδων (simple moving average 4 εβδομάδων).

E-Mini Nasdaq 100 September 2010 (NQU10)


E-Mini S&P 500 September 2010 (ESU10)


Ευρώ – δολάριο ----- Euro FX September 2010 (E6U10)


Χρυσός --- Gold December 2010 (GCZ10)


Πετρέλαιο - Crude Oil September 2010 (CLU10)


Μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στις ΗΠΑ --- National Bank of Greece


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ο S&P 500 είχε την καλύτερη εβδομάδα του, από τον Ιούλιο του 2009.


Ο S&P 500 είχε την καλύτερη εβδομάδα του, από τον Ιούλιο του 2009.
S and P 500 - ΗΠΑ . Γράφημα του χρηματιστηριακού δείκτη ο οποίος αντιπροσωπεύει τις 500 μεγαλύτερες εταιρίες στις ΗΠΑ.
Τα κόκινα Candlesticks αντιπροσωπεύουν τις πτωτικές συνεδριάσεις (εβδομάδες δηλαδή κατά τις οποίες ο δείκτης είχε αρνητική μεταβολή).
Τα πράσινα Candlesticks αντιπροσωπεύουν τις ανοδικές εβδομάδες (εβδομάδες δηλαδή κατά τις οποίες ο δείκτης είχε θετικό πρόσημο).
Στο παραπάνω γράφημα περιέχονται όλες οι χρηματιστηριακές εβδομαδιαίες συνεδριάσεις από την αρχή του Ιουλίου του 2009.
Διαπιστώνετε πως η εβδομάδα που έκλεισε σήμερα Παρασκευή στις 23.00 μμ είχε θετικό πρόσημο (πράσινο Candlestick) και ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο του 2009..

(Ευχές για επιτυχημένες συναλλαγές - Trade well - Λευτέρης Ρ.)

E-Mini S&P 500 September 2010 (ESU10)


Ευρώ – δολάριο ----- Euro FX September 2010 (E6U10)


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Πραγματική συναλλαγή (Real trading) στο συμβόλαιο E-MINI S&P 500 FUTURE - Ακολουθεί το πινακίδιο της συναλλαγής την οποία πραγματοποιήσαμε χθές Τ


Πραγματική συναλλαγή (Real trading) στο συμβόλαιο E-MINI S&P 500 FUTURE - Ακολουθεί το πινακίδιο της συναλλαγής την οποία πραγματοποιήσαμε χθές Τετάρτη 7.7.2010. Κλείσαμε την θέση πτώσης ( short θέση ), στο συμβόλαιο μηνός Σεπτεμβρίου 2010, με ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΕΡΔΟΥΣ -- Σήμερα λάβαμε το ηλεκτρονικό Πινακίδιο της συναλλαγής.

Οπως ενημερωθήκατε χθές Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010 , πραγματοποιήσαμε την παρακάτω συναλλαγή .

Κλείσαμε την θέση πτώσης του Σεπτεμβρίου 2010, σε τιμή 1.045,00.
Υπενθυμίζουμε πως την θέση πτώσης την είχαμε ανοίξει, ( όπως έχετε ήδη ενημερωθεί στις 11.6.2010) , σε τιμή 1.079,25 . Την θέση αυτή κλείσαμε σήμερα σε τιμή 1.045,00.

Παρακάτω σας παραθέτω το ηλεκτρονικό αντίγραφο της συναλλαγής μου .
Από το κλείσιμο της θέσης πτώσης προέκυψε κέρδος 34,25 μονάδων (δηλαδή 34,25 Χ 50,00 $ = 1.712,50 $ ).

Η Κίνα θεωρεί ότι ο χρυσός παρέχει καταφύγιο έναντι του πληθωρισμού, ωστόσο αντίστοιχη προστασία θεωρεί ότι προσφέρουν και άλλες μορφές ενεργητικού.


Η Κίνα θεωρεί ότι ο χρυσός παρέχει καταφύγιο έναντι του πληθωρισμού, ωστόσο αντίστοιχη προστασία θεωρεί ότι προσφέρουν και άλλες μορφές ενεργητικού. Bloomberg AFP

E-Mini S&P 500 September 2010 (ESU10)