Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

S and P 500 - USA . Διατηρείται η πτωτική τάση του δείκτη. (Την εβδομάδα που έκλεισε αυξήθηκαν οι ενδείξεις συγκράτησης της πτωτικής πορείας το


S and P 500 - USA . Διατηρείται η πτωτική τάση του δείκτη. (Την εβδομάδα που έκλεισε αυξήθηκαν οι ενδείξεις συγκράτησης της πτωτικής πορείας του δείκτη). Είχαμε διάσπαση από κάτω πρός τα πάνω του κρίσιμου πρώτου επιπέδου των 1.040 μονάδων και οδηγούμαστε για την εβδομάδα που έρχεται σε δοκιμασία του επιπέδου του 1.080 μονάδων. Τεχνική ανάλυση και στρατηγική συναλλαγών για τον δείκτη S&P 500 (των 500 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ).
Οπως ενημερωθήκατε από την Τετάρτη 7.7.2010 , κλείσαμε την θέση πτώσης (short) στις 1.045,00 μονάδες και έτσι τώρα δεν διατηρούμε ανοικτή θέση. Με την κίνησή μας αυτή κλειδώσαμε κέρδη 34,25 μονάδων ή 1.712,50$ (σε ποσοστό επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου κλειδώσαμε κέρδος 25,37%)
Αναμένουμε την κατάλληλη χρονική στιγμή και τις ενδείξεις, προκειμένου να επιλέξουμε εάν θα ανοίξουμε θέση πτώσης ή θέση ανόδου.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αντιμετωπίζω θετικότερα το άνοιγμα νέας θέσεως πτώσης , τόσο από θεμελιώδη άποψη (δηλ. δεδομένα οικονομίας ΗΠΑ αλλά και των επιχειρήσεων που συνθέτουν τον δείκτη) , όσο και από μακροχρόνιας τεχνικής απόψεως (δημιουργία κορυφής τον Απρίλιο του 2010 και αδυναμία μέχρι σήμερα επαναπροσέγγισης και υπέρβασής της).
Φυσικά για το ποιά θα είναι η επενδυτική μου στρατηγική και επόμενη κίνηση, θα ενημερώνεσθε, όπως πάντα, αυθημερόν.

Το ανωτέρω διάγραμμα του S&P 500 περιλαμβάνει το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα (περιλαμβάνει δηλαδή 22 μήνες).
Στο διάγραμμα αυτό κάθε μπλέ μπάρα απεικονίζει την διακύμανση (από την υψηλότερη έως την χαμηλότερη τιμή του S&P 500 ) μιάς εβδομάδας.
Το αριστερό σημαδάκι σε κάθε εβδομαδιαία μπάρα, απεικονίζει την τιμή ανοίγματος της εβδομάδας αυτής, ενώ το δεξί σημαδάκι της κάθε μπάρας απεικονίζει την τιμή στην οποία έκλεισε η εβδομάδα.


Η πράσινη γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα είναι ο ΚΜΟ- κινητός μέσος όρος των 18 εβδομάδων (simple moving average 18 εβδομάδων).
Η κόκκινη γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα είναι ο ΚΜΟ- κινητός μέσος όρος των 9 εβδομάδων (simple moving average 9 εβδομάδων).
Η μπλέ γραμμή στο παραπάνω διάγραμμα είναι ο ΚΜΟ- κινητός μέσος όρος των 4 εβδομάδων (simple moving average 4 εβδομάδων).