Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – Μετά την ανακεφαλαιοποίηση γίνεται αυστηρότερος ο έλεγχος των χορηγήσεων.

Οι εγχώριες τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν θα έχουν να αντιμετωπίσουν αυστηρότερο έλεγχο σε θέματα πιστοδοτήσεων και αναδιάρθρωσης, είπε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος την Παρασκευή.

Κατ' εντολή της τρόικας θα τοποθετηθούν παρατηρητές σε κάθε τράπεζα που θα επιβλέπουν την πιστωτική πολιτική που θα ακολουθούν τα τραπεζικά ιδρύματα, είπε στο Reuters τραπεζίτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Η επίβλεψη και παρακολούθηση της διαχείρισης του δανειακού χαρτοφυλακίου είναι απαίτηση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", είπε το τραπεζικό στέλεχος.

"Η επίβλεψη από τους παρατηρητές δεν θα αφορά μόνο τις νέες χορηγήσεις. Θα έχουν λόγο και στο πώς οι τράπεζες διαχειρίζονται το σύνολο του χαρτοφυλακίου τους, των υπαρχόντων δανείων".


 
Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος θα αφορά και στις χορηγήσεις προς τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών βάσει των οποίων οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να καλύψουν έως και το 10% των κεφαλαίων που θα αντληθούν από αυξήσεις κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών.
 
Επιτέλους , καιρός ήταν να σταματήσει η διαφθορά.
Πηγή   Ημερησία