Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Σήματα αγορών - πωλήσεων. Ισχύουν μόνον για την Τρίτη 3 Μαρτίου 2009.


Χρυσός - Πετρέλαιο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009


Ευρώ / δολλάριο - ευρώ / γιέν Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009


Nasdaq - σιτάρι Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009


Χαλκός - Επιτόκιο Euribor 3 μηνών . Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009.


Πότε και πώς θα τελειώσει αυτή η κρίση ? Παρά τη ζοφερή εικόνα, ήδη έχουν πέσει οι σπόροι της ανάκαμψης.PAUL KRUGMAN / THE NEW YORK TIMES


Ο γκουρού των αγορών Κρις Γουντ προέβλεψε ότι η τιμή του χρυσού θα εκτιναχθεί στα 3.500 δολάρια – ΗΠΑ πτώση 10,2% στις πωλήσεις κατοικιών .


Κινεζική «χείρα βοηθείας» 10 δισ. δολ. στη Γερμανία. Συμβόλαια συνεργασίας και παραγγελίες αγορών από 36 εταιρείες της ασιατικής χώρας


Μείωση κερδών 30% ο όμιλος Marfin


Ζημίες 492 εκατ. ευρώ για την Εμπορική. Εξαιτίας των προβλέψεων ύψους 474 εκατ. ευρώ — Αύξηση κεφαλαίου 850 εκατ. Ευρώ .


Αύξηση κεφαλαίου 525 εκατ. ευρώ το Τ.Τ. για εξαγορά τράπεζας .Συμμετέχουν το Δημόσιο 179,5 εκατ. - ΕΛΤΑ με 52,5 εκατ & το υπόλοιπο από την αγορά.


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Επίτροποι Δημοσίου στις τράπεζες . Ανακοινώθηκαν τα ονόματα.


SOS εκπέμπουν οι επιχειρήσεις . Οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ υποστηρίζουν τα Επιμελητήρια.


SOS εκπέμπουν οι επιχειρήσεις . Οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ υποστηρίζουν τα Επιμελητήρια.
ΥΠΑΝ: Μέχρι τις 25/2/2009 είχαν εγκριθεί 11.577 αιτήσεις για δάνεια συνολικού ύψους 1.328 δισ. ευρώ. Εκβιαστικές τακτικές.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ακούστηκε πως .............


Fed Chairman Ben Bernanke Testimony. -- Federal Reserve chairman Ben Bernanke presents his semiannual monetary policy report to Congress.


Fed Chairman Ben Bernanke Testimony. -- Federal Reserve chairman Ben Bernanke presents his semiannual monetary policy report to Congress.
Η κατάθεση στο Κονγκρέσο του προέδρου της Federal Reserve , Ben Bernanke . Παρουσίαση της αναφοράς της εξαμηνιαίας νομισματικής πολιτικής.

Το «stress test» δεν θα οδηγήσει σε εθνικοποίηση, διαβεβαιώνει ο Μπερνάνκι…καμία από τις 20 μεγαλύτερες τράπεζες του έθνους .


Το «stress test» δεν θα οδηγήσει σε εθνικοποίηση, διαβεβαιώνει ο Μπερνάνκι… Η διαβεβαίωση του Μπερνάνκι ότι καμία από τις 20 μεγαλύτερες τράπεζες του έθνους που θα υποβληθεί σε «stress test», δεν θα οδηγηθεί στην εθνικοποίηση, καθησύχασε τόσο την Ουάσιγκτον όσο και τη Wall Street.

«Ελα φίλε , φύγαμε» --- «Σιγά μη φύγω με τα πόδια»


Σήματα αγορών - πωλήσεων. Ισχύουν μόνον για αύριο Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009.


Τρίτο «πακέτο» θέλει η AIG . Θα ανακοινώσει ζημία ρεκόρ 60 δις δολάρια για το Δ τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή της αξία υποχώρησε 99%.


Μελανές προβλέψεις Μπερνάνκι για την οικονομία των ΗΠΑ . Τελευταίο ανάχωμα οι προσπάθειες Ομπάμα να μην αποσταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα.


Alapis --- Τιτάν -- Fourlis -- ΟΠΑΠ -- Vivere Entertainement -- Αλουμύλ Μυλωνάς .


Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ακούστηκε πως .............


Οι επενδυτές αγαπούν τον χρυσό. Αν και χθες υποχώρησε στα 987,30 δολ. η ουγγιά, οι αναλυτές μιλούν για εκτίναξη και στα 1.200 δολ.


Μέχρι το 40% της Citigroup στο κράτος . Την κρατικοποίηση εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση για τη διάσωση του τραπεζικού κολοσσού.


Σήματα αγορών - πωλήσεων. Ισχύουν μόνον για αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009.


Η ανατομία της κρίσης στη ρωσική οικονομία Αιτίες η πτώση πετρελαίου, εμπορευμάτων καθώς και το σοκ από τη διεθνή κρίση.


Η εγχώρια αγορά της χρηματοδοτικής μίσθωσης παρουσίασε το 2008 κάμψη ανάπτυξης κατά 10%. Οι εταιρείες leasing «αμύνονται» κάνοντας ρυθμίσεις .


Βαλκανικό σοκ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες . Η Citigroup προβλέπει έκρηξη των επισφαλειών και απώλεια του 20% των δανείων.


Τα 16 συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης φορολογίας


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Σήματα αγορών - πωλήσεων. Ισχύουν μόνον για αύριο Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009.


Πως έστησε την απάτη ο σερ Αλεν Στάνφορντ.


Ο σέρ ….. απατεώνας. Η αυτοκρατορία Στάνφορντ.


Η μειωμένη εισροή κεφαλαίων απειλεί τη Λατινική Αμερική.


Σπάζοντας τους φραγμούς στο δανεισμό. «Παραδοσιακή» τραπεζική -- «Σκιώδης» τραπεζική – Η προτεινόμενη λύση. Ενα τρις δολάρια για αγορά τοξικών.


Παρά την υψηλή ρευστότητα, η έκρηξη της ανεργίας και η μείωση των εξαγωγών αποτελούν πηγές ανασφάλειας για την Κϊνα . ( The Economist )


Νέες σχέσεις κοινωνίας, κράτους, τραπεζών, για ανάπτυξη, συνοχή και ευημερία. Τυχόν έξαρση του προστατευτισμού ή του κρατισμού θα επαναφέρει....


Νέες σχέσεις κοινωνίας, κράτους, τραπεζών, για ανάπτυξη, συνοχή και ευημερία. Τυχόν έξαρση του προστατευτισμού ή του κρατισμού θα επαναφέρει προβλήματα του παρελθόντος με πολιτικοποίηση ή κομματικοποίηση της πιστοδοτικής δραστηριότητας και αναβίωση πελατειακών σχέσεων. (Νικόλαος Νανόπουλος , Διευθύνων Σύμβουλος EFG Eurobank Ergasias)

Η καταρράκωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχει οδηγήσει κάτω από την ονομαστική τους αξία 1 στις 6 μετοχές των FTSE-20 και Mid Cap 40


Η καταρράκωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχει οδηγήσει κάτω από την ονομαστική τους αξία 1 στις 6 μετοχές των FTSE-20 και Mid Cap 40 .
Η υποχώρηση του Χ.Α από τις 1 Νοεμβρίου 2007 έχει φθάσει στο -70,4% έχοντας επιφέρει ένα πραγματικό «Βατερλώ» στις μετοχές.

Ωρολογιακή βόμβα οι μεταχρονολογημένες επιταγές. Αφανής δανεισμός 300 δις ευρώ. Αν διαταραχθεί έστω και ένα κρίκος της αλυσίδας κινδυνεύουμε …...


Το μοιραίο πλησιάζει ….. Η εθνικοποίηση των τραπεζών προ των πυλών. Κάποιες Ελληνικές τράπεζες δεν θα αποφύγουν την ταπείνωση.


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Μετοχή ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – Σε ποια επίπεδα μπορεί να υποχωρήσει η τιμή της μετοχής, με βάση τα σημερινά δεδομένα? ΛΕΥΤΕΡΗΣ Ρ


Λευτέρης Ρ. επισήμανση λάθους πρός κ. Τάκη Αράπογλου (Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ).


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Κύριε Αράπογλου , (πρόεδρε και διευθύνοντα σύμβουλε του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας),

είτε εσείς, είτε οι σύμβουλοί σας, κάνετε κάποιο λάθος κατά την σύνταξη του άρθρου που ακολουθεί στην επόμενη ανάρτηση , με τίτλο «Υπερβολικές οι ανησυχίες για τις ελληνικές τράπεζες» . Στο άρθρο αυτό, εσείς φέρεσθε να δηλώνετε, στο τέλος του τα εξής :
« Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η αξία της Εθνικής σήμερα ισούται με το άθροισμα της αξίας των τριών μεγαλύτερων διεθνών ανταγωνιστών μας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης , των αυστριακών Erste και Raiffeisen και της ουγγρικής ΟΤΡ , παρ΄ότι αθροιστικά το ενεργητικό των τριών τραπεζών είναι 3,3 φορές μεγαλύτερο από το ενεργητικό της Εθνικής.»

Όπως αποτυπώνετε το σκεπτικό σας, εξάγονται δύο συμπεράσματα :
Η Εθνική (με βάση το κριτήριο του ενεργητικού, το οποίο χρησιμοποιείτε) είναι σωστά αποτιμημένη (και θα παραμείνει εκεί που βρίσκεται σήμερα). Κατά συνέπεια η αξία των τριών συγκρινομένων τραπεζών, θα πρέπει να αυξηθεί κατά 3 περίπου φορές.
Η Εθνική (με βάση το κριτήριο του ενεργητικού, το οποίο χρησιμοποιείτε) είναι υπερτιμημένη κατά 3 περίπου φορές και κατά συνέπεια, θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να μειωθεί στο 1/3 της σημερινής της αξίας, προκειμένου η αξία της να κινηθεί στα επίπεδα της αξίας των τριών μεγαλύτερων διεθνών ανταγωνιστών σας.


Λευτέρης Ρ.



Υ.Γ.
Σημειώνουμε βέβαια πως το ενεργητικό μιας τράπεζας, δεν αποτελεί την μοναδική μέθοδο αποτίμησης της αξίας μιας τράπεζας (valuation method).
Εάν όμως αυτή η μέθοδος, είναι αυτή η οποία σας οδηγεί στην εξαγωγή της υψηλότερης αποτίμησης της Εθνικής Τράπεζας, τότε οι αναγνώστες του άρθρου σας εξάγουν το συμπέρασμα πως, υπό τις παρούσες συνθήκες :
η αξία της Τράπεζας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά της και θα διατηρηθεί σε αυτά
θα υποχωρήσει προς το 1/3 της σημερινής της αξίας.

Εφόσον δεν πρόκειται περί λάθους σχολιασμού, σας ευχαριστούμε, διότι με διακριτικό τρόπο, μας προειδοποιείτε για τα επερχόμενα.

«Υπερβολικές οι ανησυχίες για τις ελληνικές τράπεζες» . Τάκης Αράπογλου , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.


Χορηγήσεις Ελληνικών Τραπεζών --- Στο σύνολο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη .


Οι Ελληνικές Τράπεζες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη .


ΔΕΛΤΙΟΝ ΘΥΕΛΛΗΣ --- Οι δείκτες της κρίσης .


Μικροί οι τριγμοί στον on line κόσμο . Ευρηματικός στην εποχή της κρίσης ο Τζέφ Μπέζος ( της Amazon.com) με την παρουσίαση του Kindle ( The Economist)