Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατηγική πραγματοποίησης συναλλαγών, μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) στον δείκτη S & P 500 (είναι ο δείκτης των 500 μεγαλύτερων εταιρειών που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ).


Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται  σε παράγωγα (futures) του δείκτη  ,  και αποσκοπούν στο να κερδοσκοπήσουμε αξιοποιώντας τις προβλέψεις οι οποίες απορρέουν από την αξιοποίηση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για άνοδο ή πτώση του δείκτη.

Θα ασχοληθούμε με τα συμβόλαια (futures) του δείκτη και ειδικότερα τα futures του Ε-mini S & P 500 . Στα συμβόλαια αυτά μία μεταβολή του δείκτη κατά 1 μονάδα  δηλαδή από το 1.400  στο  1.401 μας αποφέρει κέρδος ή ζημία (ανάλογα με το εάν η τοποθέτηση - πρόβλεψή μας είναι επιτυχημένη ή όχι) της τάξεως των 50 $.
Μία μεταβολή των 10 μονάδων , δηλαδή από το 1.400  στο 1.410  μας αποφέρει κέρδος ή ζημία της τάξεως των 500 $.  

Όταν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μας δίνει σήμα ανόδου (το πράσινο βέλος) τότε παίρνουμε  θέση για άνοδο ( δηλαδή long η αγοράζουμε). Σημειώστε πως και οι τρείς εκφράσεις (άνοδος, long, αγορά) έχουν την ίδια σημασία. Δηλαδή αναμένουμε να κερδίσουμε, εφόσον σημειωθεί άνοδος. Σε διαφορετική περίπτωση αποκομίζουμε ζημίες.  

Όταν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μας δίνει σήμα πτώσης (το κόκκινο βέλος) τότε παίρνουμε  θέση για πτώση ( δηλαδή short η πουλάμε). Σημειώστε πως και οι τρείς εκφράσεις (πτώση, short, πώληση) έχουν την ίδια σημασία. Αναμένουμε να κερδίσουμε εφόσον σημειωθεί πτώση. Σε διαφορετική περίπτωση αποκομίζουμε ζημίες. 

Υπάρχουν εκατομμύρια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Κατασκευάζονται μέσα από μαθηματικά μοντέλα και μπορούν να λάβουν το καθένα από αυτά ένα πλήθος παραμέτρων. Οι υπολογιστές μέσα από τα μαθηματικά αυτά μοντέλα, αναλαμβάνουν για λογαριασμό του επενδυτή να αναλύσουν όλες τις παραμέτρους και να εξάγουν το τελικό συμπέρασμα το οποίο μπορεί να είναι σήμα για άνοδο ή σήμα για πτώση.

Θα πρέπει να σημειώσει κανείς , ότι κάθε μοντέλο που λειτουργεί αποτελεσματικά και κερδοφόρα  για έναν δείκτη π.χ. τον Dow Jones, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί απαραιτήτως  αποτελεσματικά και κερδοφόρα και για κάποια άλλη επένδυση π.χ. τον χρυσό, το πετρέλαιο ή τον  Dax στην Φρανκφούρτη.

Επίσης ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί αποτελεσματικά και κερδοφόρα  για τον Dow Jones όταν αυτός σημειώνει απότομες μεταβολές προς τα πάνω ή προς τα κάτω,  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα λειτουργεί αποτελεσματικά και κερδοφόρα , όταν ο Dow Jones παύσει να σημειώνει απότομες μεταβολές και αρχίσει να κινείται ήπια , εντός ενός μικρού εύρους τιμών.

Επίσης ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο λειτουργεί αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούμε χρονικά διαστήματα (μπάρες) της μιάς ώρας δεν σημαίνει ότι λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούμε χρονικά διαστήματα (μπάρες) των δέκα λεπτών  ή της μιάς ημέρας ή της μιάς εβδομάδας.

 

Επιλέγουμε ένα σχετικά απλό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να σας το παρουσιάσουμε, προκειμένου να αντιληφθείτε πως  λειτουργεί.

Το σύστημα βασίζεται σε έναν κινητό συντελεστή γραμμικής παλινδρόμησης (Moving Linear Regression των 7 προηγούμενων χρονικών παρατηρήσεων – διαστημάτων , δηλαδή των προηγούμενων επτά ωρών. Είναι η κίτρινη συνεχόμενη γραμμή στο διάγραμμα).

Κάθε μία παρατήρηση είναι μία μπάρα και αντιστοιχεί στο εύρος τιμών μιάς συγκεκριμένης ώρας  διαπραγμάτευσης. Δηλαδή κάθε μπάρα αντιστοιχεί στις τιμές που παρουσίασε ο S & P 500   στην συγκεκριμένη ώρα διαπραγμάτευσης . Η ύψος της μπάρας καθορίζεται από την ψηλότερη και την χαμηλότερη τιμή που έλαβε ο δείκτης κατά την συγκεκριμένη ώρα διαπραγμάτευσης. Η αριστερή γραμμούλα στην μπάρα,  είναι η τιμή έναρξης-ανοίγματος  της συγκεκριμένης ώρας (δηλαδή η τιμή την οποία είχε ο S & P 500  κατά το ξεκίνημα της συγκεκριμένης ώρας).  Η δεξιά γραμμούλα στην μπάρα είναι η τιμή λήξης-κλεισίματος της συγκεκριμένης ώρας  (δηλαδή η τιμή την οποία είχε ο S & P 500  κατά το τέλος – κλείσιμο  της συγκεκριμένης ώρας). 

Οι πράσινες μπάρες σημαίνουν ότι ο δείκτης S & P 500  εμφάνισε υψηλότερο κλείσιμο από την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης μπάρας δηλαδή της προηγούμενης ώρας.

Οι κόκκινες  μπάρες σημαίνουν ότι ο δείκτης S & P 500  εμφάνισε χαμηλότερο  κλείσιμο από την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης μπάρας δηλαδή της προηγούμενης ώρας.  
 
 
 
Πως λειτουργεί το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.
Εχουμε σήμα ανόδου (το πράσινο βέλος) όταν οι δύο τελευταίες μπάρες έχουν βρεθεί έστω και για ελάχιστα πάνω από τον Moving Linear Regression των 7 ωρών δηλαδή πάνω από την κίτρινη γραμμή. Πέρα όμως από αυτήν την συνθήκη θα πρέπει οι δύο τελευταίες μπάρες να είναι πράσινες.
Εφόσον συντρέχουν τα δύο παραπάνω , τότε πραγματοποιούμε το άνοιγμα της θέσης ανόδου στα τελευταία τρία λεπτά της συγκεκριμένης ώρας δηλαδή σχεδόν στο επίπεδο κλεισίματος, δηλαδή στην δεξιά  γραμμούλα στην δεύτερη πράσινη μπάρα, που βγαίνει πάνω από την κίτρινη γραμμή.

Εχουμε σήμα πτώσης (το κόκκινο βέλος) όταν οι δύο τελευταίες μπάρες έχουν βρεθεί έστω και για ελάχιστα κάτω από τον Moving Linear Regression των 7 ωρών δηλαδή κάτω από την κίτρινη γραμμή. Πέρα όμως από αυτήν την συνθήκη θα πρέπει οι δύο τελευταίες μπάρες να είναι κόκκινες.
Εφόσον συντρέχουν τα δύο παραπάνω , τότε πραγματοποιούμε το άνοιγμα της θέσης πτώσης στα τελευταία τρία λεπτά της συγκεκριμένης ώρας δηλαδή σχεδόν στο επίπεδο κλεισίματος, δηλαδή στην δεξιά  γραμμούλα στην δεύτερη κόκκινη μπάρα, που βγαίνει κάτω από την κίτρινη γραμμή.

 Κάθε φορά που ανοίγουμε μία θέση για άνοδο, σημαίνει ότι ταυτόχρονα και στην ίδια τιμή κλείνει η θέση πτώσης που έχουμε ανοικτή.

Κάθε φορά επίσης που ανοίγουμε μία θέση για πτώση, σημαίνει ότι ταυτόχρονα και στην ίδια τιμή κλείνει η θέση ανόδου που έχουμε ανοικτή.

Ας δούμε αναλυτικότερα τα αποτελέσματα και τις τιμές από την εφαρμογή της στρατηγικής όπως παρουσιάσθηκε παραπάνω και με βάση τα σήματα ανόδου – πτώσης (όπως αυτά βγαίνουν από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και όπως απεικονίζονται στο διάγραμμα από τα πράσινα και κόκκινα βέλη).

 
Ημερομ ανοίγματος      ημερομ κλεισίματος      Θέση       τιμή ανοίγματος      τιμή κλεισίματος       κέρδος ή ζημία


21.9.12                 25.9.12       πτώση     1.459,88      1.461,93     -   102,50$

25.9.12                 25.9.12      άνοδος     1.461,93      1.455,84     -   304,50$

25.9.12                 26.9.12       πτώση     1.455,84      1.437,39     +  922,50$

26.9.12                 27.9.12      άνοδος     1.437,39      1.446,95     +  478,00$

27.9.12                 28.9.12       πτώση     1.446,95      1.441,90     +  252,50$

28.9.12                 28.9.12      άνοδος     1.441,90      1.440,51      -    69,50$

28.9.12                 ανοικτή       πτώση     1.440,51       ανοικτή

                                                                                                ---------------

                                                         Σύνολο                              +  1.308,00$

 
Σημειώστε ότι σύμφωνα με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης , αύριο Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 , θα ξεκινήσουμε με ανοικτή θέση πτώσης, την οποία ανοίξαμε προχθές Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2012, στα τελευταία 3 λεπτά της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης (βλέπε τελευταίο κόκκινο βέλος στα δεξιά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα σύστημα (trading system) τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αποδίδει πολύ καλά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα για τον s &
 p 500 θα συνεχίσει να αποδίδει κέρδη και στο μέλλον (όποιος σας το εγγυηθεί , σας λέει ψέμματα).
Επίσης δεν σημαίνει ότι το ίδιο σύστημα μπορεί να αποδίδει για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου ή τον χρυσό , ή το πετρέλαιο κλπ.
Οι επενδύσεις σε προιόντα υψηλού κινδύνου εμπεριέχουν τον κίνδυνο απώλειας ακόμη και όλου του κεφαλαίου σας.

Αφιερωμένο, με τους χαιρετισμούς μου,  στον εξαίρετο φίλο , επενδυτή και βαθύ γνώστη των παγκόσμιων αγορών Χ. Δ. 


Trade well  (ευχές για επιτυχημένες συναλλαγές)
Λευτέρης Ρ

 

 

 

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Oίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s, Moody’s και ο Fitch. Ποιοί είναι ? Τι ακριβώς κάνουν? Τι σημαίνουν όλα αυτά?


Πιστωτικές αξιολογήσεις.
Τα Credit ratings μετρούν τον κίνδυνο τον οποίο φέρει μία επιχείρηση (ή κράτος) στο οποίο έχει κάποιος επενδύσει, να καταρρεύσει. Αποτελούν έναν απλό οδηγό για το πόσο βέβαιος μπορεί να είναι ο επενδυτής – δανειστής , ότι θα του επιστραφούν τα χρήματα τα οποία του έχουν υποσχεθεί.

 

Ποιος παρέχει τις πιστωτικές αξιολογήσεις (Credit ratings)?
Οι αξιολογήσεις γίνονται από ανεξάρτητους οίκους αξιολόγησης οι οποίοι βασίζονται σε λεπτομερειακή έρευνα και ανάλυση. 
Οι τρείς βασικοί οίκοι αξιολόγησης είναι ο Standard & Poors, ο Moodys και ο Fitch.

 

Τι σημαίνουν οι πιστωτικές αξιολογήσεις (credit ratings)   και η κλίμακά – βαθμοί  τους  (scale)?
Κατ΄αρχήν μην μπερδευτείτε βλέποντας τις κλίμακες αξιολόγησης με τα γράμματα που πιθανόν έχετε δεί ως βαθμολογίες σε κάποια σχολεία, σε κάποια πανεπιστήμια , ή σε κάποια φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
Για παράδειγμα η κλίμακα (βαθμός) ‘B’ στο σχολείο, θα μπορούσε να φαίνεται ένας καλός βαθμός. Στην πιστωτική αξιολόγηση ο βαθμός – κλίμακα ‘B’ σημαίνει ότι υπάρχει για την εταιρεία ή το κράτος που φέρει αυτήν την αξιολόγηση, η πιθανότητα (1 στις 5, δηλαδή 20%) αδυναμίας πληρωμών (πτώχευσης) στα επόμενα 5 χρόνια.
Μία χαμηλή αξιολόγηση π.χ.  CC   , σημαίνει υψηλότερο κίνδυνο (να μην του επιστραφούν τα χρήματά του επενδυτή) ,  τον οποίο αναλαμβάνει κάποιος τοποθετώντας τα χρήματά του στην συγκεκριμένη εταιρεία ή κράτος.
Προσέξτε όμως , ακόμη και μία πολύ καλή πιστωτική αξιολόγηση π.χ. ΑΑ , δεν απομακρύνει πλήρως τον κίνδυνο η εταιρεία ή το κράτος να εμφανίσουν αδυναμία αθέτησης των υποχρεώσεών του στο μέλλον. Όμως μπορεί κάποιος να αισθάνεται μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι η εταιρεία ή το κράτος με έναν ισχυρό βαθμό πιστωτικής αξιολόγησης, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει σε σύγκριση με αυτό, το οποίο φέρει χαμηλή πιστωτική αξιολόγηση.
Οι πιστωτικές αξιολογήσεις δεν είναι τα τέλεια εργαλεία πρόβλεψης μιας πτώχευσης (αδυναμίας πληρωμής), αλλά είναι διαθέσιμες στο ευρύ επενδυτικό κοινό και αποτελούν απλά μία μέτρηση του κινδύνου, μας επιτρέπουν να πραγματοποιούμε μία εύκολη σύγκριση των εταιρειών ή των κρατών στα οποία εξετάζουμε να επενδύσουμε μέρος των κεφαλαίων μας.
Ένα κράτος ή μία επιχείρηση με χαμηλό βαθμό (κλίμακα) πιστωτικής αξιολόγησης, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να αγνοηθεί από εμάς. Από την επένδυσή μας όμως σε αυτό  θα πρέπει να αναμένουμε υψηλότερες αποδόσεις , λόγω του ότι αναλαμβάνουμε και υψηλότερο κίνδυνο.



Σύγκριση βαθμών (κλιμάκων) πιστωτικής αξιολόγησης.
Οι παρακάτω πίνακες περιέχουν τις κλίμακες των πιστωτικών αξιολογήσεων των τριών οίκων πιστωτικής αξιολόγησης.  Όπως διαπιστώνετε οι κλίμακες βαθμοί είναι παραπλήσιοι.  Μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε ότι η κλίμακα για παράδειγμα ΑΑΑ εμπεριέχει πολύ χαμηλότερο (μικρότερο) κίνδυνο πτώχευσης  (1 στα 600 εντός των επομένων 5 ετών) συγκρινόμενη με την κλίμακα – βαθμό B  (1 στα 5 εντός των επομένων 5 ετών).
 
 
 
 
  
 
 
 
 





Στον πίνακα που ακολούθει παρατίθεται η  πλήρης αναλυτικότερη δομή  των βαθμών - κλιμάκων πιστωτικής αξιολόγησης και των τριών οίκων , ώστε να είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους. 
Μακροπρόθεσμες ( Long Term )      και   Βραχυπρόθεσμες ( Short Term  )  αξιολογήσεις



Τα παραπάνω αφορούν απάντηση σε σχετικό ερώτημα που μου ετέθη από τον φίλο διεθνή επενδυτή Χ.Μ.

Trade Well
Λευτέρης Ρ.

E-Mini S&P 500 ----- E-Mini S&P 500 December 2012 (ESZ12)

Ευρώ – δολάριο ----- Euro FX December 2012 (E6Z12)

Χρυσός --- Gold December 2012 (GCZ12)

Πετρέλαιο --- Crude Oil WTI December 2012 (CLZ12)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε συγκεντρωτικά τα Αποτελέσματα (Κέρδη / ζημίες). - Πραγματικές συναλλαγές - Πραγματικές επενδύσεις

Ανασκόπηση από 25 Σεπτεμβρίου 2009 έως   23  Σεπτεμβρίου 2012.
Nasdaq ΗΠΑ ......................................... +  52,08%
Dow Jones ΗΠΑ ..................................... + 40,50%
S&P 500 ΗΠΑ .............................. ......... + 39,81%
DAX 30 Γερμανία .................................... +  33,51%
FTSE 100 Μεγάλη Βρετανία ..................   +  15,16%
Το χαρτοφυλάκιό μας ........................... -  61,43%
Γενικός Δείκτης ΧΑΑ Ελλάδα..................... -  70,2945%



 

Ο πρώτος στόχος μας είναι εντός του B εξαμήνου του 2012 η απόδοση του χαρτοφυλακίου μας, να έχει υπερβεί το + 70,00%. Επιτυγχάνοντας έτσι ετησιοποιημένες αποδόσεις μεγαλύτερες του 26,00% (δηλαδή να ξεπερνάμε το 26% κάθε έτος)

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται όλες οι συναλλαγές τις οποίες πραγματοποιήσαμε από την 25η Σεπτεμβρίου 2009 έως σήμερα και για τις οποίες ενημερώνεσθε ανελλιπώς , κάθε φορά κατά την οποία ανοίγουμε ή κλείνουμε μία θέση.
Μπορείτε να ανατρέξετε πίσω στις ημερομηνίες τις οποίες αναφέρω και κατά τις οποίες δημοσίευσα και τα σχετικά πινακίδια των συναλλαγών (τα αντίγραφα των συναλλαγών αναρτώνται την ίδια ή την επόμενη ημέρα από αυτήν της συναλλαγής και μόλις μας τα αποστείλει η Χρηματιστηριακή μας Εταιρεία). Σε αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για κάθε πράξη.
Στην τελευταία κολώνα του παραπάνω πίνακα, με εντονώτερα γράμματα παρουσιάζονται τα (%) ποσοστά μικτού κέρδους (+) ή μικτής ζημίας (-) , τα οποία προέκυψαν από την ολοκλήρωση της κάθε μίας συναλλαγής. Οι συναλλαγές οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί (δηλαδή παραμένουν ανοικτές), δεν εμφανίζουν στην τελευταία κολώνα ποσοστό κέρδους ή ζημίας και κατά συνέπεια παραμένουν κενά τα σχετικά κουτάκια, έως ότου κλείσει (ολοκληρωθεί) η συναλλαγή μας.

Καλή επιτυχία στις συναλλαγές σας ( Trade well ) - Λευτέρης Ρ.

Ευχαριστώ θερμά τον εξαιρετικό επαγγελματία του χώρου των επενδύσεων , τον καλό φίλο Χρήστο Δημη.......

Οι επενδύσεις τις οποίες πραγματοποιώ, ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας του συνολικού κεφαλαίου το οποίο κάθε φορά επενδύεται και σε κάποιες περιπτώσεις ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών ποσών ακόμη και μεγαλύτερων και από το κεφάλαιο που αρχικά επενδύσαμε.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στις παρακάτω αποφάσεις, οι οποίες αφορούν:
1.-στην χρονική στιγμή κατά την οποία θα επενδύσετε (θα ανοίξετε θέση)
2.-στο αν θα επενδύσετε σε άνοδο , σε πτώση ή εάν θα μείνετε εκτός αγοράς
3.-στο τι θα αφορά η επένδυσή σας , (δείκτη, μετοχή, ισοτιμία, εμπόρευμα κλπ)
4.-στην χρονική στιγμή κατά την οποία θα κλείσετε την θέση σας είτε με κέρδος, είτε με ζημία προκειμένου να κλειδώσετε τα κέρδη σας ή να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας
5.-στο ποσοστό και το ποσό του διαθέσιμου κεφαλαίου σας, το οποίο προορίζετε για τέτοιου τύπου επενδύσεις (δηλαδή επενδύσεις οι οποίες ενέχουν κίνδυνο ζημιών).{Σας συνιστώ πάντοτε το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου κεφαλαίου σας, να παραμένει σε επενδύσεις μηδενικού κινδύνου , δηλαδή σε καταθέσεις και κρατικά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης , με μηδενικό κίνδυνο (risk free) }.

Για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές αυτές, πρέπει να διαθέτετε την ανάλογη εμπειρία και παράλληλα να απευθυνθείτε σε φορέα και επαγγελματία του χώρου, ο οποίος να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις ανάλογες πράξεις.


Στόχος μας
Η συνολική απόδοση των επενδύσεών μας να υπερβεί και τις δύο παρακάτω αποδόσεις :
1.- την υψηλότερη θετική απόδοση των μεγάλων διεθνών ή του ελληνικού χρηματιστηρίων.
2.-εφόσον η παραπάνω απόδοση δεν είναι θετική, τότε στόχος μας γίνεται, η υπέρβαση των αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων ή των ομολόγων μηδενικού ρίσκου (risk free κρατικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης)


Money management
Στα πλαίσια επίτευξης του ανωτέρω στόχου μας, η χρηματική κατανομή των κεφαλαίων μας τα οποία κάθε φορά επενδύουμε, πραγματοποιείται σε τμήματα-μέρη του συνολικού μας κεφαλαίου-fund (το οποίο προορίζεται για τον σκοπό αυτό). Φροντίζουμε κάθε φορά το ποσοστό του κεφαλαίου που εκθέτουμε σε κίνδυνο να κινείται στα πλαίσια του 5% έως 50% του συνολικού κεφαλαίου που έχουμε διαθέσει για τέτοου τύπου επενδύσεις.

E-Mini S&P 500 ----- E-Mini S&P 500 December 2012 (ESZ12)

Ευρώ – δολάριο ----- Euro FX December 2012 (E6Z12)

Χρυσός --- Gold December 2012 (GCZ12)

Πετρέλαιο --- Crude Oil WTI December 2012 (CLZ12)

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματική συναλλαγή (Real trading example) στο συμβόλαιο E-mini S & P 500

Σήμερα Παρασκευή 21.9.2012 κάναμε roll over (μετακυλίσαμε) την θέση μας στο συμβόλαιο E- Mini S&P 500 του Σεπτεμβρίου  2012 .
Δηλαδή κάναμε κλείσιμο της θέσης πτώσης δηλ. της θέσης short του Σεπτεμβρίου (πραγματοποιώντας αγορά στο 1.465,25 ενός ιδίου συμβολαίου μηνός Σεπτεμβρίου 2012)
και
ταυτόχρονα ανοίξαμε νέα θέση πτώσης στο 1.458,00 στο συμβόλαιο E-Mini S&P 500 μηνός Δεκεμβρίου 2012.
Από το κλείσιμο της θέσης Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήσαμε ζημία 156,50 μονάδων δηλαδή ζημία 7.825,00 $.

 Παραλήφθηκε και παραθέτουμε παρακάτω το  ηλεκτρονικό πινακίδιο της συναλλαγής μας 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δάνεια εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να υπάρξουν οι απαιτούμενες εξασφαλίσεις για την Τράπεζα.Ερευνα εισαγγελέων για δάνεια . Αναζητούνται ευθύνες για στελέχη τράπεζας που χορήγησαν τα δάνεια αυτά. Η προθεσμιακή κατάθεση που αποτελούσε εξασφάλιση της Τράπεζας. Στοιχεία για την καταβολή των ετήσίων δόσεων των δανείων.


 
Κρίσιμες και αθέατες πτυχές στην υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά και την αγορά των υποβρυχίων διερευνά πλέον η ανάκριση. Στο φως έρχονται νέα ακίνητα, νέοι λογαριασμοί και νέες εταιρείες που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, στον οποίο η Δικαιοσύνη αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο. Τα ευρήματα της ανάκρισης που είδαν πρόσφατα και το φως της δημοσιότητας, με τον εντοπισμό τουλάχιστον οκτώ εταιρειών στο εξωτερικό (μιας με έδρα την Αόστα της Ιταλίας), που λειτούργησαν ως οχήματα για τη ροή του πολιτικού χρήματος, πυροδοτούν μπαράζ συμπληρωματικών απολογιών για τον πρώην υπουργό, μέλη της οικογενείας του και στενούς του συνεργάτες.

Το επιτελείο που χειρίζεται τις ανακρίσεις -ο ανακριτής Γ. Μαλής, ο αναπληρωτής του Γ. Σταυρόπουλος και οι εισαγγελείς Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου- ήδη ετοιμάζει τα νέα κατηγορητήρια κατά του κ. Τσοχατζόπουλου και των υπολοίπων που είναι προφυλακισμένοι, ενώ στο πεδίο της ανάκρισης θα εισέλθουν νέα πρόσωπα στα οποία θα απαγγελθούν κατηγορίες. Συνολικά, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, ο αριθμός των εμπλεκομένων με το σκάνδαλο των εξοπλιστικών αναμένεται να διευρυνθεί τουλάχιστον κατά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, για την οποία από τις έρευνες έχουν προκύψει στοιχεία που τη συνδέουν με αποδοχή χρημάτων από τις μίζες.

Κι ενώ η ανάκριση βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, με χρονικό ορίζοντα οι έρευνες να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου, για να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες παραπομπής του πρώην υπουργού σε δίκη, η εισαγγελική έρευνα για τα εξοπλιστικά και τις μίζες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στρέφεται σε πτυχές της υπόθεσης που κρίνονται εξαιρετικά σημαντικές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι εισαγγελείς Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου ήδη διερευνούν τις δανειοδοτήσεις από συγκεκριμένη τράπεζα που έλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος για λογαριασμό της κόρης του Αρετής, για ποσά εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία δεν υπήρξαν οι απαιτούμενες τραπεζικές διασφαλίσεις.

Ευθύνες στην τράπεζα

Η έρευνα των εισαγγελέων για τα δάνεια της Αρετής Τσοχατζοπούλου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, αναζητούνται οι ευθύνες που βαρύνουν τα στελέχη της τράπεζας, (πρόκειται για την Πειραιώς), που χορήγησαν τα δάνεια αυτά και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από έντεκα μήνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις δανειακές συμβάσεις που συνήφθησαν μεταξύ 22 Δεκεμβρίου του 2008 και 6 Νοεμβρίου του 2009. Τα ποσά αφορούσαν 750.000 ευρώ το πρώτο, για να ακολουθήσει δεύτερο με 550.000 ευρώ και το τρίτο με ενέχυρο ισόποση προθεσμιακή κατάθεση, ύψους 1.200.000 ευρώ.

Για τα δύο πρώτα δάνεια, με εγγυητή τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο, υπήρξαν προσημειώσεις υποθήκης σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, επί της λεωφόρου Νίκης 13. Oμως, όπως προέκυψε από την έρευνα των δικαστικών αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες ενεγράφησαν οι υποθήκες, το εν λόγω ακίνητο ήταν ήδη βεβαρημένο με προηγούμενες υποθήκες και η αξία του δεν έφθανε ούτε κατ’ ελάχιστον για να εξασφαλιστεί η τράπεζα για τα δύο δάνεια που χορήγησε, ύψους 1.300.000 ευρώ.

Οσο για το τρίτο δάνειο που πήρε από την ίδια τράπεζα η Αρετή Τσοχατζοπούλου ύψους 1.200.000 ευρώ με ενέχυρο ισόποση προθεσμιακή κατάθεση, από την έρευνα προέκυψε ότι ενώ το δάνειο δόθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2009, δέκα μέρες αργότερα εκταμιεύθηκε το σύνολο των χρημάτων που υπήρχαν στην προθεσμιακή κατάθεση και αποτελούσαν την εξασφάλιση της τράπεζας για τη χορήγησή του! Επιπλέον σημαντικά είναι τα ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία από πουθενά δεν προκύπτουν στοιχεία για καταβολή ετησίων δόσεων για τα δάνεια αυτά, ούτε κάποια αναφορά τους στις φορολογικές δηλώσεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Κι ενώ η εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια της κόρης του πρώην υπουργού συνεχίζεται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τις δικαστικές αρχές το πόρισμα του ΣΔΟΕ που αφορά την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση, ειδικά, της Αρετής Τσοχατζοπούλου που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή
Καθημερινή
Της Ιωαννας Μανδρου
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_16/09/2012_495754
Τίτλος δημοσιεύματος
Νέα κατηγορητήρια για Τσοχατζόπουλο μετά τις αποκαλύψεις
Διευρύνεται η λίστα των εμπλεκομένων με το σκάνδαλο των εξοπλισμών
Προέκυψαν στοιχεία και για την πρώην σύζυγό του


Δείτε επίσης
http://directnews.gr/greece/17861-h-trapeza-peiraios-empleketai-se-paranomes-daneiodothseis-ths-oikogeneias-tsoxatzopoulou.html







Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε συγκεντρωτικά τα Αποτελέσματα (Κέρδη / ζημίες). - Πραγματικές συναλλαγές - Πραγματικές επενδύσεις

Ανασκόπηση από 25 Σεπτεμβρίου 2009 έως    9  Σεπτεμβρίου 2012.
Nasdaq ΗΠΑ ......................................... + 50,00%
Dow Jones ΗΠΑ ..................................... + 37,68%
S&P 500 ΗΠΑ .............................. ......... + 37,68%
DAX 30 Γερμανία .................................... + 29,26%
FTSE 100 Μεγάλη Βρετανία .................. + 14,02%
Το χαρτοφυλάκιό μας ........................... - 2,35%
Γενικός Δείκτης ΧΑΑ Ελλάδα..................... - 73,45%



 

 
Ο πρώτος στόχος μας είναι εντός του B εξαμήνου του 2012 η απόδοση του χαρτοφυλακίου μας, να έχει υπερβεί το + 70,00%. Επιτυγχάνοντας έτσι ετησιοποιημένες αποδόσεις μεγαλύτερες του 26,00% (δηλαδή να ξεπερνάμε το 26% κάθε έτος)

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται όλες οι συναλλαγές τις οποίες πραγματοποιήσαμε από την 25η Σεπτεμβρίου 2009 έως σήμερα και για τις οποίες ενημερώνεσθε ανελλιπώς , κάθε φορά κατά την οποία ανοίγουμε ή κλείνουμε μία θέση.
Μπορείτε να ανατρέξετε πίσω στις ημερομηνίες τις οποίες αναφέρω και κατά τις οποίες δημοσίευσα και τα σχετικά πινακίδια των συναλλαγών (τα αντίγραφα των συναλλαγών αναρτώνται την ίδια ή την επόμενη ημέρα από αυτήν της συναλλαγής και μόλις μας τα αποστείλει η Χρηματιστηριακή μας Εταιρεία). Σε αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για κάθε πράξη.
Στην τελευταία κολώνα του παραπάνω πίνακα, με εντονώτερα γράμματα παρουσιάζονται τα (%) ποσοστά μικτού κέρδους (+) ή μικτής ζημίας (-) , τα οποία προέκυψαν από την ολοκλήρωση της κάθε μίας συναλλαγής. Οι συναλλαγές οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί (δηλαδή παραμένουν ανοικτές), δεν εμφανίζουν στην τελευταία κολώνα ποσοστό κέρδους ή ζημίας και κατά συνέπεια παραμένουν κενά τα σχετικά κουτάκια, έως ότου κλείσει (ολοκληρωθεί) η συναλλαγή μας.

Καλή επιτυχία στις συναλλαγές σας ( Trade well ) - Λευτέρης Ρ.

Ευχαριστώ θερμά τον εξαιρετικό επαγγελματία του χώρου των επενδύσεων , τον καλό φίλο Χρήστο Δημη.......

Οι επενδύσεις τις οποίες πραγματοποιώ, ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας του συνολικού κεφαλαίου το οποίο κάθε φορά επενδύεται και σε κάποιες περιπτώσεις ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών ποσών ακόμη και μεγαλύτερων και από το κεφάλαιο που αρχικά επενδύσαμε.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στις παρακάτω αποφάσεις, οι οποίες αφορούν:
1.-στην χρονική στιγμή κατά την οποία θα επενδύσετε (θα ανοίξετε θέση)
2.-στο αν θα επενδύσετε σε άνοδο , σε πτώση ή εάν θα μείνετε εκτός αγοράς
3.-στο τι θα αφορά η επένδυσή σας , (δείκτη, μετοχή, ισοτιμία, εμπόρευμα κλπ)
4.-στην χρονική στιγμή κατά την οποία θα κλείσετε την θέση σας είτε με κέρδος, είτε με ζημία προκειμένου να κλειδώσετε τα κέρδη σας ή να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας
5.-στο ποσοστό και το ποσό του διαθέσιμου κεφαλαίου σας, το οποίο προορίζετε για τέτοιου τύπου επενδύσεις (δηλαδή επενδύσεις οι οποίες ενέχουν κίνδυνο ζημιών).{Σας συνιστώ πάντοτε το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου κεφαλαίου σας, να παραμένει σε επενδύσεις μηδενικού κινδύνου , δηλαδή σε καταθέσεις και κρατικά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης , με μηδενικό κίνδυνο (risk free) }.

Για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές αυτές, πρέπει να διαθέτετε την ανάλογη εμπειρία και παράλληλα να απευθυνθείτε σε φορέα και επαγγελματία του χώρου, ο οποίος να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις ανάλογες πράξεις.


Στόχος μας
Η συνολική απόδοση των επενδύσεών μας να υπερβεί και τις δύο παρακάτω αποδόσεις :
1.- την υψηλότερη θετική απόδοση των μεγάλων διεθνών ή του ελληνικού χρηματιστηρίων.
2.-εφόσον η παραπάνω απόδοση δεν είναι θετική, τότε στόχος μας γίνεται, η υπέρβαση των αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων ή των ομολόγων μηδενικού ρίσκου (risk free κρατικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης)


Money management
Στα πλαίσια επίτευξης του ανωτέρω στόχου μας, η χρηματική κατανομή των κεφαλαίων μας τα οποία κάθε φορά επενδύουμε, πραγματοποιείται σε τμήματα-μέρη του συνολικού μας κεφαλαίου-fund (το οποίο προορίζεται για τον σκοπό αυτό). Φροντίζουμε κάθε φορά το ποσοστό του κεφαλαίου που εκθέτουμε σε κίνδυνο να κινείται στα πλαίσια του 5% έως 50% του συνολικού κεφαλαίου που έχουμε διαθέσει για τέτοου τύπου επενδύσεις.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε συγκεντρωτικά τα Αποτελέσματα (Κέρδη / ζημίες). - Πραγματικές συναλλαγές - Πραγματικές επενδύσεις

Ανασκόπηση από 25 Σεπτεμβρίου 2009 έως   2  Σεπτεμβρίου  2012.
Nasdaq ΗΠΑ ......................................... +    46,68%
Dow Jones ΗΠΑ ..................................... +   35,44%
S&P 500 ΗΠΑ .............................. ......... +    34,68%
DAX 30 Γερμανία .................................... +    24,89%
FTSE 100 Μεγάλη Βρετανία .................. +     12,38%
Το χαρτοφυλάκιό μας ........................... -    2,35%
Γενικός Δείκτης ΧΑΑ Ελλάδα..................... -    75,23%



 

Ο πρώτος στόχος μας είναι εντός του B εξαμήνου του 2012 η απόδοση του χαρτοφυλακίου μας, να έχει υπερβεί το + 70,00%. Επιτυγχάνοντας έτσι ετησιοποιημένες αποδόσεις μεγαλύτερες του 26,00% (δηλαδή να ξεπερνάμε το 26% κάθε έτος)

Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται όλες οι συναλλαγές τις οποίες πραγματοποιήσαμε από την 25η Σεπτεμβρίου 2009 έως σήμερα και για τις οποίες ενημερώνεσθε ανελλιπώς , κάθε φορά κατά την οποία ανοίγουμε ή κλείνουμε μία θέση.
Μπορείτε να ανατρέξετε πίσω στις ημερομηνίες τις οποίες αναφέρω και κατά τις οποίες δημοσίευσα και τα σχετικά πινακίδια των συναλλαγών (τα αντίγραφα των συναλλαγών αναρτώνται την ίδια ή την επόμενη ημέρα από αυτήν της συναλλαγής και μόλις μας τα αποστείλει η Χρηματιστηριακή μας Εταιρεία). Σε αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για κάθε πράξη.
Στην τελευταία κολώνα του παραπάνω πίνακα, με εντονώτερα γράμματα παρουσιάζονται τα (%) ποσοστά μικτού κέρδους (+) ή μικτής ζημίας (-) , τα οποία προέκυψαν από την ολοκλήρωση της κάθε μίας συναλλαγής. Οι συναλλαγές οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί (δηλαδή παραμένουν ανοικτές), δεν εμφανίζουν στην τελευταία κολώνα ποσοστό κέρδους ή ζημίας και κατά συνέπεια παραμένουν κενά τα σχετικά κουτάκια, έως ότου κλείσει (ολοκληρωθεί) η συναλλαγή μας.

Καλή επιτυχία στις συναλλαγές σας ( Trade well ) - Λευτέρης Ρ.

Ευχαριστώ θερμά τον εξαιρετικό επαγγελματία του χώρου των επενδύσεων , τον καλό φίλο Χρήστο Δημη.......

Οι επενδύσεις τις οποίες πραγματοποιώ, ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας του συνολικού κεφαλαίου το οποίο κάθε φορά επενδύεται και σε κάποιες περιπτώσεις ενέχουν τον κίνδυνο απωλειών ποσών ακόμη και μεγαλύτερων και από το κεφάλαιο που αρχικά επενδύσαμε.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στις παρακάτω αποφάσεις, οι οποίες αφορούν:
1.-στην χρονική στιγμή κατά την οποία θα επενδύσετε (θα ανοίξετε θέση)
2.-στο αν θα επενδύσετε σε άνοδο , σε πτώση ή εάν θα μείνετε εκτός αγοράς
3.-στο τι θα αφορά η επένδυσή σας , (δείκτη, μετοχή, ισοτιμία, εμπόρευμα κλπ)
4.-στην χρονική στιγμή κατά την οποία θα κλείσετε την θέση σας είτε με κέρδος, είτε με ζημία προκειμένου να κλειδώσετε τα κέρδη σας ή να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας
5.-στο ποσοστό και το ποσό του διαθέσιμου κεφαλαίου σας, το οποίο προορίζετε για τέτοιου τύπου επενδύσεις (δηλαδή επενδύσεις οι οποίες ενέχουν κίνδυνο ζημιών).{Σας συνιστώ πάντοτε το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου κεφαλαίου σας, να παραμένει σε επενδύσεις μηδενικού κινδύνου , δηλαδή σε καταθέσεις και κρατικά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης , με μηδενικό κίνδυνο (risk free) }.

Για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές αυτές, πρέπει να διαθέτετε την ανάλογη εμπειρία και παράλληλα να απευθυνθείτε σε φορέα και επαγγελματία του χώρου, ο οποίος να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις ανάλογες πράξεις.


Στόχος μας
Η συνολική απόδοση των επενδύσεών μας να υπερβεί και τις δύο παρακάτω αποδόσεις :
1.- την υψηλότερη θετική απόδοση των μεγάλων διεθνών ή του ελληνικού χρηματιστηρίων.
2.-εφόσον η παραπάνω απόδοση δεν είναι θετική, τότε στόχος μας γίνεται, η υπέρβαση των αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων ή των ομολόγων μηδενικού ρίσκου (risk free κρατικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης)


Money management
Στα πλαίσια επίτευξης του ανωτέρω στόχου μας, η χρηματική κατανομή των κεφαλαίων μας τα οποία κάθε φορά επενδύουμε, πραγματοποιείται σε τμήματα-μέρη του συνολικού μας κεφαλαίου-fund (το οποίο προορίζεται για τον σκοπό αυτό). Φροντίζουμε κάθε φορά το ποσοστό του κεφαλαίου που εκθέτουμε σε κίνδυνο να κινείται στα πλαίσια του 5% έως 50% του συνολικού κεφαλαίου που έχουμε διαθέσει για τέτοου τύπου επενδύσεις.

E-Mini S&P 500 ----- E-Mini S&P 500 September 2012 (ESU12)

Ευρώ – δολάριο ----- Euro FX September 2012 (E6U12)

Χρυσός --- Gold December 2012 (GCZ12)

Πετρέλαιο --- Crude Oil WTI December 2012 (CLZ12)

Καταδίκη για απάτη . Τα τρία ανώτατα Τραπεζικά Στελέχη . Η τοπική αυτοδιοίκηση , οι δήμοι κλπ. Οι απατεώνες αργά ή γρήγορα οδηγούνται στην φυλακή και πέραν τούτου καταβάλλουν τεράστιες αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των βλαβών τις οποίες προξένησαν. Τριάντα χρόνια ποινή φυλάκισης.


Για απάτη σε βάρος δήμων, κοινοτήτων της χώρας τρία  στελέχη της UBS. 

Τρία πρώην στελέχη της ελβετικής τράπεζας UBS κρίθηκαν ένοχα την Παρασκευή από δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες για απάτη σε βάρος δήμων, κοινοτήτων και κομητειών της χώρας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείου Δικαιοσύνης.


Οι Πίτερ Γκαβάμι, Γκάρι Χάιντς και Μάικλ Ουέλτι κατηγορούνταν ότι είχαν συνωμοτήσει από κοινού με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και έναν χρηματομεσίτη και προέβαιναν σε απάτες στις δημοπρασίες τίτλων δήμων, κοινοτήτων, κομητειών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στόχος ήταν να «αυξηθεί ο αριθμός και η αποδοτικότητα των τοποθετήσεων στην UBS», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι κατηγορίες αφορούν ενέργειες των τριών ανδρών από τον Μάρτιο του 2001 ως το Νοέμβριο του 2006. Οι κατηγορίες ενάντια στους τρεις άνδρες είχαν απαγγελθεί τον Δεκέμβριο του 2010.

                               Οι απατεώνες μπορεί να βρίσκονται ακόμη και εκεί οπου κανείς δεν
                               το αναμένει. Επίσης μπορεί να βρίσκονται πολύ ψηλά και να εξυπηρετούν
                               θεσμούς που κανείς δεν θα ανέμενε ότι εμπεριέχουν τόση διαφθορά.



Το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτιμά ότι η απάτη στέρησε σε εθνική κλίμακα «εκατομμύρια δολάρια» από κοινότητες, δήμους, κομητείες κ.ά., που κανονικά θα χρησιμοποιούνταν για δημόσια έργα όπως η ανέγερση σχολείων και νοσοκομείων ή η οδοποιία.

Συνολικά 20 άνθρωποι έχουν διωχθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης, εκ των οποίων, περιλαμβανομένων των τριών που καταδικάστηκαν χθες, οι 19 έχουν καταδικαστεί ή ομολογήσει την ενοχή τους, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ   -  Εφημερίδα  Καθημερινή


Ευχαριστώ τον φίλο Σ.

 
 
 
 

Δείτε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Προσέξτε στο τέλος της ανακοίνωσης πως καλείται όποιοσδήποτε διαθέτει σχετικές με απάτες πληροφορίες , να επικοινωνήσει με οποιαδήποτε από τις Αρχές που  αναφέρονται.
Κάτι αντίστοιχο έχει ξεκινήσει επιτέλους να συμβαίνει και στην Ελλάδα , προκειμένου να περιορισθούν η διαφθορά , η εγκληματικότητα  και οι απατεώνες (λαμόγια). Καποιοι χάνουν τον ύπνο τους.


Department of Justice

Office of Public Affairs

Three Former UBS Executives Convicted for Frauds Involving Contracts Related to the Investment of Municipal Bond Proceeds

WASHINGTON – A federal jury in New York City today convicted three former financial services executives for their participation in frauds related to bidding for contracts for the investment of municipal bond proceeds and other municipal finance contracts , the Department of Justice announced.

Peter Ghavami, Gary Heinz and Michael Welty, all former UBS AG executives, were found guilty on conspiracy and fraud charges in the U.S. District Court in New York City. Ghavami was found guilty on two counts of conspiracy to commit wire fraud and one count of substantive wire fraud. Heinz was found guilty on three counts of conspiracy to commit wire fraud and two counts of substantive wire fraud. Welty was found guilty on three counts of conspiracy to commit wire fraud. Heinz was found not guilty on one count of witness tampering and Welty was found not guilty on one count of substantive wire fraud.

The trial began on July 30, 2012. Ghavami, Heinz and Welty were initially indicted on Dec. 9, 2010.

For years, these executives corrupted the competitive bidding process and defrauded municipalities across the country out of money for important public works projects,” said Scott D. Hammond, Deputy Assistant Attorney General of the Antitrust Division’s criminal enforcement program. “Today’s convictions demonstrate that the division is committed to holding accountable those who seek to unfairly and illegally undermine competitive markets.”

According to evidence presented at trial, while employed at UBS, Ghavami, Heinz and Welty participated in separate fraud conspiracies and schemes with various financial institutions and with a broker, at various time periods from as early as March 2001 until at least November 2006. These financial institutions, or providers, offered a type of contract—known as an investment agreement— to state, county and local governments and agencies, and not-for-profit entities, throughout the United States. The public entities were seeking to invest money from a variety of sources, primarily the proceeds of municipal bonds that they had issued to raise money for, among other things, public projects. Public entities typically hire a broker to assist them in investing their money and to conduct a competitive bidding process to determine the winning provider.

According to evidence presented at trial, while acting as providers, Ghavami, Heinz and Welty, with their provider and broker co-conspirators, corrupted the bidding process for more than a dozen investment agreements to increase the number and profitability of the agreements awarded to UBS.  At other times, while acting as brokers, Ghavami, Heinz, Welty and their co-conspirators arranged for UBS to receive kickbacks in exchange for manipulating the bidding process and steering investment agreements to certain providers.

Ghavami, Heinz and Welty deprived the municipalities of competitive interest rates for the investment of tax-exempt bond proceeds that were to be used by municipalities to refinance outstanding debt and for various public works projects, such as for building or repairing schools, hospitals and roads. Evidence at trial established that they cost municipalities around the country and the U.S. Treasury millions of dollars.

During the trial, the government presented specific evidence relating to approximately 26 corrupted bids and approximately 76 recorded conversations made by the co-conspirator financial institutions. Among the issuers and not-for-profit entities (σας θυμίζουν μή κυβερνητικές οργανώσεις και μή κερδοσκοπικές  ΜΚΟ ??) whose agreements or contracts were subject to the defendants' schemes were the Commonwealth of Massachusetts, the New Mexico Educational Assistance Foundation, the Tobacco Settlement Financing Corporation of Rhode Island and the RWJ Health Care Corp at Hamilton.

 Corrupt bidding schemes serve to weaken the public’s trust in the municipal bond market and prevent public entities from enjoying the benefits of a true competitive bidding process,” said Mary E. Galligan, Acting Assistant Director in Charge of the FBI in New York. “Today’s conviction is further proof of our efforts to weed out these corrupt criminals and ensure justice is served.”

 “Today's verdict is important because it confirms that these complex, seemingly uninteresting backroom deals have a real impact on taxpayers, who should benefit from a municipal bond issue and are ultimately responsible for paying it off,” said Richard Weber, Chief, Internal Revenue Service-Criminal Investigation (IRS-CI). “Today’s convictions send a strong message to the municipal bond industry and demonstrates the commitment of the Internal Revenue Service and the Justice Department to rid the industry of corrupt practices.

A total of 20 individuals have been charged as a result of the department’s ongoing municipal bonds investigation. Including today’s convictions, a total of 19 individuals have been convicted or pleaded guilty, and one awaits trial. Additionally, one company has pleaded guilty.

 Two of charged fraud conspiracies carry a maximum penalty per count of 30 years in prison and a $1 million fine.  A third fraud conspiracy charge carries a maximum penalty of five years in prison and a $250,000 fine.  The two wire fraud charges carry a maximum penalty per count of 30 years in prison and a $1 million fine.  These maximum fines per count may be increased to twice the gain derived from the crime or twice the loss suffered by the victims of the crime, if either amount is greater than the statutory maximum fine.

 The verdict announced today resulted from an ongoing investigation conducted by the Antitrust Division’s New York and Chicago Offices, the FBI and the IRS-CI. The division is coordinating its investigation with the U.S. Securities and Exchange Commission, the Office of the Comptroller of the Currency and the Federal Reserve Bank of New York.
      
Today’s convictions are part of efforts underway by President Obama’s Financial Fraud Enforcement Task Force (FFETF) which was created in November 2009 to wage an aggressive, coordinated and proactive effort to investigate and prosecute financial crimes. With more than 20 federal agencies, 94 U.S. Attorneys’ offices and state and local partners, it’s the broadest coalition of law enforcement, investigatory and regulatory agencies ever assembled to combat fraud. Since its formation, the task force has made great strides in facilitating increased investigation and prosecution of financial crimes; enhancing coordination and cooperation among federal, state and local authorities; addressing discrimination in the lending and financial markets and conducting outreach to the public, victims, financial institutions and other organizations. Over the past three fiscal years, the Justice Department has filed more than 10,000 financial fraud cases against nearly 15,000 defendants including more than 2,700 mortgage fraud defendants. For more information on the task force, visit  www.stopfraud.gov.
 
Anyone with information concerning bid rigging and related offenses in any financial markets should contact the Antitrust Division’s New York Field Office at 212-335-8000, the FBI at 212-384-5000 or IRS-CI at 212-436-1761, or visit  www.justice.gov/atr/contact/newcase.htm.

 Πηγή Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ